Gå til hovedinnhold

Nemi hos dyrlegen

For to uker siden tok vi med den minste katten vår, Nemi, til dyrlegen for å sterilisere henne.

Det var virkelig på tide, for hun har gått å mjauet og gjort meg gal hver tredje uke de siste månedene. Hunnkattene får nemlig løpetid hver tredje uke gjennom hele sommer halvåret.
Jeg lover - det er ikke bare snakk om litt mjauing. Det er mjauing hvert minutt hele døgnet i en hel uke!



Litt informasjon om sterilisering av hunnkatter:
Det anbefales at det gjøres innen katten er ett år gammel. Da er faren for sykdommer i etterkant mindre. Sykdommer kan være brystkreft og livmorbetennelse. Det er dog ingen problem å gjøre steriliseringen i eldre alder - har du en like snill katt som meg, så er det ingen problem og du vil fort merke en forskjell. 
Det som skjer under en sterilisering er at de lager et snitt på venstre side av magen, og går inn derfra for å fjerne begge eggstokkene og livmoren. Grunnen til at de gjør snittet på venstre side, og ikke midt på magen, er fordi det er mindre smertefullt for katten.Katten din vil være i narkose når dette pågår, og vil få smertestillende raskt etterpå. Dessuten må hun gå på smertestillende i 10-14 dager etterpå. Samt at hun må gå med enten body eller krage, for ikke å bite på stingene/såret slik at det kan gå opp eller bli infeksjoner. I tillegg kan ikke katten være ute, helt til stingene er fjernet. 
Hver dag må du se på såret og passe på at det ser bra ut. Ser det rødt ut eller gult (væskefylt) - ring dyrlegen og forhør deg. 
To dager er operasjonen kan katten være svimmel og litt ør. Gi henne oppmerksomhet og pass godt på. Vær også obs på at hun ikke skal hoppe ned fra noen høyder, da dette kan få stingene til å gå opp eller at hun kan skade seg på grunn av ørheten etter operasjonen. 
Etter en steriliseringen vil du kunne oppleve at katten din holder seg mer hjemme, blir mer kosete og at den kan ha lettere for å legge på seg. Dette gjelder begge kjønn. Pass på at katten ikke blir for tykk, da overvekt ikke er bra for noen. 
Ikke gi katten din p-piller! Det er merarbeid for deg selv, og kan lettere føre til at katten din får brystkreft eller livmorbetennelse. Selv har jeg hatt to katter tidligere som har fått livmorbetennelse på grunn av p-piller. Det er slett ikke verdt det. Du sparer både tid og penger på å sterilisere katten din! 



Etter steriliseringen måtte Nemi ha på seg en body for å ikke bite på såret sitt. Hun fikk to sting på venstre side.



Nemi ble veldige mye mer kosen etter operasjonen, og veldig stille i forhold til hva hun var før. Veldig deilig å få en skikkelig kosepus.

Dessuten har hun endelig fått bedre matlyst, så kanskje hun endelig legger på seg litt. Hun er litt for tynn og liten. Kanskje ikke rart når storebror, Nøste, tar all maten og mener han har første rett i matskålen.


I dag har vi vært og tatt av bodyen til Nemi, og fjernet de to stingene hennes. Dyrlegen sa såret så veldig bra ut, og at hun hadde vært flink.
Fikk dessuten vite at hun hadde hatt løpetid da hun ble sterilisert, så vi gjorde det da virkelig i grevens tid.




Nå har vi ett stykk pus som er glad kvitt bodyen, og som vasker seg frenetisk siden hun ikke har fått gjort det skikkelig på to uker.
Også tror jeg hun synes det er litt rart at hun er glattbarbert på venstresiden. Jeg får nemlig nesten ikke lov til å ta der. Pelsen vokser vel snart ut igjen.


Nå skal Nemipusen få litt kosetid med matmor.

Kommentarer

  1. Bloggen ser kjempe bra ut :D
    Flink du er!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det - prøver så godt jeg kan og få den til å være oversiktlig, gjennomtenkt og lett å finne frem på.

      Slett

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.