Gå til hovedinnhold

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det.
Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat.

lue

Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det.


For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor.

For å strikke en bamse trenger du
Garn i ønsket farge, 100g
Garnrester i mørk farge (til broderingen)
Vatt
Strømpepinner nr. 4
Synål


Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter.
Når det er gjort lar du det benet hvile på pinnen mens du strikker andre benet på akkurat samme måten.

DSC_0024

Deretter strikker du underkroppen i 9 centimeter.
Deretter legger du opp 10 masker ekstra på hver side av kroppen – dette blir armene. Slik fortsetter du til armene måler 4 centimeter. 


Strikke


Deretter feller du av 10 masker på hver side.

På samme måte som med underkroppen, strikker du hodet til det er 14 centimeter.
Deretter legger du opp 10 masker på hver side til armer igjen. Fortsett til armene måler 4 centimeter på denne siden også.
Fell så av de 10 maskene på hver side igjen.

Strikk underkropp i 9 centimeter.

strikk4

Så skal du strikke ben igjen.
Det første benet lager du ved å træ en tråd gjennom 10 av maskene, og strikk så 8 centimeter over de 10 maskene som er igjen på pinnen.
Fell av.
Det andre benet lager du ved å træ maskene på tråden inn på en pinne, og strikk så 8 centimeter.


strikke2

Tilslutt monteres delene sammen på følgende måte.
Brett bamsekroppen dobbelt. Sy sammen, men la det stå ca. 5cm åpning til å stappe fyll igjennom.


strikk6

Sy en søm i hvert hjørne av hodet, slik at bamsen får ører.
Fyll så kroppen med vatt og sy igjen hullet.
Deretter knyter du en tråd stramt rundt halsen, og til slutt broderer du på øyne, nese og munn på hodet.


ferdig strikk

For å pynte til på bamsen din kan du også strikke et lite skjerf til den.

Det kan du gjøre ved å legge opp 7 masker og strikke det 30 – 35 centimeter langt, ettersom hvor langt du ønsker at skjerfet skal være.

Oppskriften er basert på denne.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.