Gå til hovedinnhold

Barndommens lykke

Tenkte å dele en tekst med dere som jeg nettopp har forfattet.
Vet ikke om jeg vil kalle det en novelle, for den har ikke noe spesiell oppbygning.
Kunne sikkert gjort mye mer med den, men akkurat nå så får den forbli som den er.
Gi meg gjerne en tilbake på hva dere synes.


Barndommens lykke er å bli elsket

I blant skulle jeg ønske jeg var et barn igjen. Et lite barn helt uten problemer. Et barn som vet hva som skal til for at man skal føle seg glad og lykkelig. Uten å måtte strebe for å føle seg velkommer, vellykket og tilstrekkelig. Et lite barn uvitende om verden, og alt som er galt med den.

Jeg skulle ønske jeg var liten igjen. Så jeg kunne danset når jeg ville, og hvor jeg ville. Så jeg kunne synge av full hals. Uten dømmende blikk og sårende ord. Jeg skulle ønske jeg kunne være meg selv. Jeg vil være lykkelig ved å gjøre ting jeg liker, og ikke minst ved å være meg selv.

Jeg husker når jeg var liten, og bodde i barndomshjemmet mitt. Der hadde vi en terasse formet som en plattform. Jeg har ikke tall på hvor mange dager denne plattformen ble benyttet som min scene. Hvor jeg danset og sang av hjertes lyst. Hvor varme sommerdager gjorde meg lykkelig og brun. Og våte regnværsdager gjorde at jeg følte meg levende.

Jeg vil kunne se verden gjennom et barns øyne igjen. Øyne som ser de fantastiske grønne trærne. Uvitende om at regnskogen hver dag ødelegges mer og mer – for å tilfredsstille menneskenes materialistiske behov. Jeg vil være et barn som ser blomstene i alle deres farger og fasonger, og vite at en hvilken som helst mor ville bli lykkelig av en vakker bukett. Uten å tenke på dyr som slaktes i full bevisshet, for å lage klær og pyntegjenstander.

Jeg vil være et barn som ser en enkel liten sten som noe som kan pynte opp et hvert rom. Gjennom et barns øyne er til og med løvetann en nydelig blomst, som får plass alle buketter man plukker. Naiv, og lykkelig over alle de fantastiske fargene, vil jeg gjøre slik bare et barn kan – plukke en favn av blomster, løpe over en blomstereng barbent, snike meg inn på andres eiendommer for å se naturens og dyrenes skjønnhet, og tro at verden er min.

Tenk å være et barn igjen. Nysgjerrigheten som vekkes av å høre isen som brister under foten min på de første vinterdagene. Jeg vil kunne gå bort til ukjente mennesker og spørre ”Vil du være venner?”. Jeg vil klatre i trær, hoppe strikk, opptre uten redsel og tegne kruseduller på blanke ark – og likevel få skryt for mitt harde arbeid. Jeg vil kjenne duften av vår, og finne frem sommerkjolen min, på den første dagen med sol. Jeg vil verke av lengsel mot årets første bad.

Jeg vil dyppe tærne i vann og vasse ut over mens havet stadig folder seg ut foran meg. Uten redsel fordi jeg vet mine foreldre alltid passer på meg. Jeg vil følte betydningen av en virkelig klem. En klem som betyr kjærlighet, varme og fikk alle små problemer til å forsvinne som dugg for solen.

Men mest av alt vil jeg danse av mitt hjertes lyst når jeg ville og hvor jeg ville. Og synge av full hals med verden for mine føtter. Uten dømmende ord og sårende blikk. Jeg vil vise verden hvem jeg virkelig er – slik bare et barn kan. Jeg vil føle meg elsket uansett hva jeg måtte finne på gjøre. Jeg vil være meg selv og være lykkelig ved å gjøre ting jeg liker.

Barndommens lykke er å bli elsket...”

Tekst copyright Ihnaya
barnehånd
Bildet er hentet herfra

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.