Gå til hovedinnhold

22.07.2011

En dag vi alle for alltid kommer til å huske. En ufattelig tragedie, i vårt lille trygge Norge.

Det var ille nok å komme hjem fra jobb til nyhetene om at en bombe hadde gått av i regjeringskvartalet i Oslo, og se bildene av en krigsherjet by. Bilder man trodde man aldri ville få se av vårt land – vår hovedstad. Bilder man har sett fra andre tragedier rundt om i verden.

Hele tiden følger jeg med på nyhetene og twitter. Og under to timer senere kommer det inn tweets om skyting på Utøya i Buskerud. “Er det mulig?”, tenker jeg. Det hele er ufattelig. Surrealistisk. Bildene fra Oslo, ordene som strømmer gjennom diverse medier. Spørsmålene man danner seg, skrekken som vokser innvendig.
Alt om terrorangrepet mot vår nasjon kan du lese på VG Nett.

Jeg kom over en meget sterk blogg, som skildrer hvordan Utøya opplevdes på den skjebnesvangre dagen. Forferdelig å lese. Men verdt å videreformidle.

Terror Oslo. Jens Stoltenberg og Knut Storberget besøkte Sundvollen hotell der de pårørende bor. Her klemmer Stoltenberg AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Tommy Ellingsen / Stavanger Aftenblad

Jeg har ikke flere ord. Mine dypeste kondolanser og medfølelse til ofrene og pårørende, til de totalt 93 drepte på denne skjebnesvangre dagen.
Vi er alle pårørende – dette er en tragedie som har rammet hele vår nasjon.

Nå er tiden for å vise at vi står sammen, for å være omsorgsfulle og vise at vi bryr oss om våre medmennesker.
Sammen er vi er sterke.

Vær med å hold hender mot terror her.

260274_10150648396145716_770495715_19279587_1961600_n

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.