Gå til hovedinnhold

Tid for ettertanke

I en tid med mange tanker tenkte jeg å dele en historie til ettertanke med dere.

“En filosofiprofessor står foran klassen sin med en del gjenstander foran seg. Når timen begynner, løfter han et syltetøyglass og begynner å fylle det med stein. Så spør han studentene om glasset er fullt. Alle er enige om at det er fullt.

Så heller han småstein inn i glasset, som umiddelbart legger seg mellom de større steinene. Igjen spør han studentene om glasset er fullt. Alle mener det er fullt.

Så tar professoren frem en boks med sand og heller det i glasset. Sanden fyller opp hulrommene mellom steinene og småsteinene.

“Nå”, sier professoren, “se for dere at dette er livet deres. Steinene er de viktige tingene – familien din, partneren din, helsa di, barna dine – de viktige tingene som gjøre at selv om du skulle miste alt, men likevel beholde de tingene som gjør at selv om du skulle miste alt, men likevel beholde de tingene jeg nettopp nevnte, ville du hatt et fullverdig liv.

Småsteinene er de andre tingene som er viktig for deg, sånn som jobben din, huset, bilen og så videre.

Sanden er alt et andre, de små tingene. Om du putter sanden i glasset først, er det ikke plass til småsteinene eller steinene.

Det samme gjelder for livet ditt. Om du bruker all tid og energi på de små tingene, vil du ikke ha plass til de tingene som er viktig for deg. Pass på det som er viktig for din lykke. Lek med barna dine, gå og ta en sjekk hos legen, ta med partneren din ut på byen, det vil alltid være tid til å gå på jobb, gjøre rent i huset og invitere noen til middag.

Ta vare på steinene først – tingene som virkelig betyr noe. Prioriter riktig. Resten er bare sand.”

livet_etter_d_den_thumb_2_

Kommentarer

  1. I love this story..!Simple and with a very deep meaning!My mom told me this story when i was in high-school and it's written in my mind ever since.. <3

    SvarSlett
  2. Google translate ftw? Hehe

    Yeah, it's a very nice story, and I think it really covers what life is.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.