Gå til hovedinnhold

Nemi og mirakler

Jeg kjente meg litt igjen i en historie jeg fant i et "Nemi"-blad. Etter å ha vært mye sjuk det siste halvåret, og særlig den siste måneden, har jeg innsett at det er mye vi mennesker tar for gitt. Livet handler om å leve, og nyte den gaven vi er blitt gitt.
Jeg vil fortelle deg en hemmelighet. Noe ingen andre vet. Bortsett fra meg og døden.
Legen trodde det var influensa. Helt til feberen målte over førti og jeg ikke klarte å snu på hodet. Ambulansen kom lille julaften, og før de lukket dørene krøp døden inn. Han betraktet meg i stillhet mens vi kjørte. 
De første minnene fra sykehuset er vage. De tok prøver. En av dem gjorde veldig vondt. Alle løp, og snakket fort. Men døden slapp ikke blikket mitt. Pappa var på venterommet hele tiden. Tante og onkel kom også, selv om det var midt på natten, og jeg tenkte: 
"Jeg kommer aldri til å lære å spille piano. Jeg kommer aldri til å få se Paris. Jeg kommer aldri til å få barn. Jeg kommer aldri til å skrive en bok. Jeg kommer aldri til å ha sand mellom tærne igjen. Eller våkne og lure på hva dagen vil bringe. Jeg kommer aldri mer til å le." 
Jeg tok feil. Men da jeg ble skrevet ut fra sykehuset var jeg blitt en annen. Jeg skjønte betydningen av tusen klisjéer den dagen.
Om å være omgitt av mirakler vi tar for gitt fordi vi er vant til dem.
Om å sette pris på det vi har.
Om at alt er forgjengelig og bare noen få ting viktige.
Alle farger virket klarere, alle ting føltes nærmere, og midt i alt dette

...sto døden. 
Han sa
"Dette er min gave til deg. Du skal huske det kalde stålet mot nakken og det hvite i mitt øye. Slik at inntil vi møtes igjen, kan du virkelig leve."

Nemi, julehefte 2008.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.