Gå til hovedinnhold

Kreativitet

...er noe jeg eide når jeg var liten. De siste årene har den bare forsvunnet totalt, og det er frustrerende.

Tidligere skrev jeg dikt, noveller og kåserier omtrent hver dag, og jeg elsket det. Ordene jeg satt på arket gjenspeilet meg og mine følelser, og det var slik jeg fikk ut frusterasjonen min. Tidligere tegnet jeg ned ting jeg syntes var vakre og ville forevige. Jeg sang og koset meg, lagde danser - hadde det fantastisk gøy.

Jeg kan ikke tegne - jeg har aldri vært god til det. Men jeg skulle ønske jeg kunne det. Tenk på alt jeg kunne tegnet, hvilke budskap jeg kunne gitt. Jeg har blitt hekta på "One Tree Hill" i det siste, og karakteren Peyton er utrolig flink til å tegne, og jeg kjenner jeg blir misunnelig.

Ei venninne av meg fra videregående har begynt å lage youtube musikk-videoer, og hun er kjempeflink! Hørte første sangen hennes i går, og jeg fikk tårer i øynene.. Jeg vil også, og jeg misunner henne. Hun er fantastisk dyktig, og det ser virkelig ut som om hun elsker det hun driver med. Dette er virkelig en kreativ person.

Ei annen venninne er utrolig flink til å hekle, og gir meg skjønne smågaver til jul og bursdag, og det er fantastisk det også! Jeg kan ikke en gang det lenger... Jeg kunne det - jeg lagde puter, tepper, sydde, fikk gode karakterer.

En tidligere kollega skriver romaner, og har allerede debutert i "Signaler 09". Jeg har dessverre ikke rukket og lese denne novellen ennå, men jeg er sikker på at den er herlig! Jeg blir misunnelig når jeg leser bloggen hennes, og skulle ønske jeg kunne finne tilbake til min kunstneriske side, og begynne å skrive igjen.

Men jeg eier ikke inspirasjon og kreativiteten min har så godt som forsvunnet så langt jeg kan se. Jeg klarer ikke å finne tilbake til den.
Jeg kan åpne et worddokument i den beste mening, men alt som kanskje muligens kommer på arket er en frase, som garantert er plagiat.

Andre mennesker jeg kjenner, tar gode fotografier, lager flotte bilder i photoshop. I can't even do that - jeg ser dog motivene, men bildene er og blir tamme...

Jeg føler meg håpløs. Ikke en gang bloggen min får jeg som jeg vil...


Mitt siste dikt, "Nattens Magi", skrevet 29/06/09;

Nattens ulmende mørke mykner
mot skinnet fra stjerner

En mild bris fra havet stryker
over sommervarm kropp

Bølgeskvulp roer ned
en oppjaget sjel

Ett tomt blikk mot
horisonten i det fjerne

Hjerte som hamrer mot
stillheten fra havet

Ett forvirret sinn på jakt etter
livets uklanderlige mysterier

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.