Gå til hovedinnhold

Karrierekvinnen

Jeg ser på meg selv som en karrierekvinne. Jeg har vært i arbeid siden jeg var fjorten år - ergo er jeg inne i mitt åttende år i min yrkeskarriere. Jeg har vært ryddehjelp, ekstrahjelp, kassadame, låsansvarlig, tatt bestillinger og er nå selger. Jeg merker selv at det jeg driver med nå ikke er tilfredsstillende og jeg vil mer. Mye mer. Jeg vil ha ansvar.

Det er ikke gøy å gå på en jobb, der du er bare for at det skal være noen der, og ikke ha noe spesielt ansvarsområde som er bare ditt. Det var derfor jeg trivdes i den gamle jobben min der jeg var låsansvarlig. Hver dag måtte jeg ta bestillinger, ringe rundt og ordne opp, låse, steke brød, ta i mot og få ut varene, butikkstandard, svinn, sørge for at folk kom på jobb og gjorde det de skulle. Nå? Nothing. Det er kjedelig. Jeg trives ikke slik jeg selv jeg mener jeg burde. Nå er jeg selger - it's fun, but I kinda lost the motivation.

I dag var vi på tur til Askøy senteret i forelesningen, og hørte på senterlederen der fortelle om hvordan det var og være akkurat det. Samt hvor viktig det er å ha ett nettverk. Jeg blir misunnelig. Jeg vil ha alt det. Jeg vil gjøre noe som betyr noe for meg, og som gir meg noe. Jeg vil bygge en karriere, og få ting til å skje. Jeg vil bli headhuntet, og trives. Ha muligheten til å være litt kjepphøy. Jeg vil ha en karriere nå - ikke en evigvarende utdannelse. Og langt mindre en utdannelse jeg begynner å føle at er helt feil!

Jeg kommer nok til å ta ferdig i alle fall den bachlorgraden jeg driver med. Så får vi heller se hva som skjer etter det. Jeg vurderer mastergrad siden jeg først er i gang med utdannelse. Men det kommer helt an på hvilke mastergrader jeg kan ta som varehandelsstudent, og hvor jeg kan ta de. Det er ikke mye snakk om at jeg kommer til å studere i Oslo, med mindre noe uforutsett skjer i fremtiden. Oslo er foreløpig nei takk for min del!

Jeg vil opp, opp, opp!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.