Gå til hovedinnhold

Lettstrikket babylue

Jeg har visst en liten nevø som er ganske bevisst på hva han vil ha.
Han fant denne skjønne lille luen, og sa til tante at han ønsket seg den.Dermed så måtte jo tante bare ta fatt i strikkepinnene, og legge opp maskene.
Denne oppskriften fant jeg her, men opprinnelig kommer den fra boken "Strikk til nøstebarn".

Lettstrikket babylue
Størrelse: Prematur (0-3) 6 (9-12) MND
Forbruk: Ca. 10-20 G 2-tråds merinoull, silkeull eller angoraull fra nøstebarn
Pinner: Nr. 2,5/3 

Hvordan:
Legg opp 60 (72) 84 (84) m på pinne nr. 2,5.
Strikk rett fram og tilbake ca. 1,5 cm.
Dersom du strikker litt stramt, skifter du nå over til pinne nr. 3, hvis ikke fortsetter du med pinne nr. 2,5.(Dersom du strikker alt på pinne nr. 2,5 og strikker litt løst, kan du legge opp foreksempel 8 færre m. Disse maskene skal økest igjen etter at det er strikket 1,5 cm. Dette gjør lua litt tettere til ansiktet). 
Strikk videre til arbeidet måler 10 (11) 11 (12) cm. Fell 12 m på neste pinne slik: Strikk 3 (4) 5 (5) m rett, strikk 2 m rett sammen. Gjenta ut pinnen. Strikk 4 pinner uten felling.
Fell på neste pinne slik: Strikk 2 (3) 4 (4) m rett, strikk 2m r sm. Gjenta ut pinnen. Strikk 4 pinner uten felling.
Fortsett med å felle slik på hver 5. pinne. Det blir 1 maske mindre mellom fellingene for hver gang. Når det er 12 m igjen på pinnen, er lua ferdig. Dra tråden gjennom maskene og trekk sammen. Sy sammen herfra og et stykke nedover, men la det stå igjen ca. 7 (8) 8 (9) cm.

Hekle eventuelt en kant med fastmaskar rundt ansiktsåpningen, eller blondekant slik:
1kjm, 3lm, 1fm, 1lm, 1kjm. Gjenta.
(Du kan også hekle en omg fm rundt nakken.)
Tvinn eller hekle snorer som du syr på i hver side. Lua kan strikkest i striper, perlestrikk, rillestrikk eller glattstrikk. Den kan pyntes med for eksempel hekla blomster.
"EDIT: Jeg ler! Jeg har av en av dere herlige lesere fått beskjed om at man altså må strikke den feil for å få denne tuppen på toppen! Strikker man helt riktig får man den ikke! Trikset er visst å ikke stoppe helt i tide men å fortsette litt til."

Ferdig sydd sammen


Utgangspunkt for luen

Ferdig lue

Luen

Luen fra siden

Luen forante

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.