Gå til hovedinnhold

Heklet katteansikt

Nå har jeg snart lett meg fordervet etter en oppskrift på heklede katteansikter.

Forkortelser
lm = luftmaske
fm = fastmaske
kjm = kjedemaske
hst = halvstav
st = stav
dblst = dobbeltstav
m = maske


Hvordan
Omg.1: Hekle 10lm.
Begynn med 1fm i andre m fra nålen, hekle deretter 7fm.
Deretter hekle 3fm i samme m.

Fortsett å jobbe rundt i sirkel - 8fm og avslutt med 1kjm.

Omg.2: Begynn med 1lm. Hekle 2fm i samme m, og deretter 7fm. Hekle igjen 2fm i samme m, 1fm og 2 fm i samme m igjen. Nye 7fm, 2fm i samme m, 1fm.
Avslutt med 1kjm.

Omg.3: Begynn runden med 1lm.
Hekle deretter på denne måten: 1fm + 2fm i samme m + 7fm + 2fm i samme m + 3fm + 2fm i samme m + 8fm + 2fm i samme m + 1fm.
Avslutt med 1kjm.

Omg.4: Vi begynner igjen runden med 1lm.
Hekle 2fm + 2fm i samme m + 8fm + 2fm i samme m + 4fm + 2fm i samme m + 8fm + 2fm i samme m + 1 fm.
Avslutt med 1kjm.

Omg.5: Begynn runden med 1lm.
Hekle deretter 2fm + 2fm i samme m + 9fm + 2fm i samme m + 4fm + 2fm i samme m + 9fm + 2fm i samme m + 2fm.
Avslutt med 1kjm.

Omg.6: Her lager vi ørene til kattene.
Hekle 1lm, fortsett med 2fm.
Nå skal du være 2 m før hjørner, og hekler 1hst + 1st + 6dblst i samme m + 1st + 1hst. Dette tilsvarer det første øret.
Hekle deretter 4fm for å komme bort til neste hjørnet. Igjen skal du være 2m før hjørnet.
Hekle 1hst + 1st + 6dblst i samme m + 1st + 1hst. Dette tilsvarer det andre øret.
Fortsett med 5fm + 2fm i samme m + 11fm + 2fm i samme m + 2 fm.
Avslutt med 1kjm

Omg.7: Bytt farge.
Begynn omgangen med 1lm.
Hekle deretter 1fm i hver m fra forrige rundt.
Avslutt med 1kjm.

Fest trådene.
Sy på øynene, nese og munn og eventuelt andre detaljer du ønsker å ha med.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.