Her er oppskriften på de glutenfrie pepperkakene jeg bakte forrige uke.
Og hvis dere lurte så smaker de AKKURAT som vanlige pepperkaker! Yay!
Oppskriften fant jeg på krydder.
Jeg måtte jo, som alltid, gjøre noen småendringer.
Rett og slett fordi det er noe jeg savner i deigen. Hehe.
Ingredienser:
100 gram smør
2 dl sukker
360 gram Toro glutenfri fin kakemiks
4 ss mørk sirup
2 egg
2 ts hornsalt
1 ts nellik malt
1 ts ingefær malt
2 ts kanel malt
1 ts kardemomme
Hvordan:
Pynt gjerne etterpå.
Det du da trenger er melis blandet med litt vann, og gjerne litt konditorfarge.
Hvis du blander blå og rød får du lilla!
Og hvis dere lurte så smaker de AKKURAT som vanlige pepperkaker! Yay!
Oppskriften fant jeg på krydder.
Jeg måtte jo, som alltid, gjøre noen småendringer.
Rett og slett fordi det er noe jeg savner i deigen. Hehe.
Ingredienser:
100 gram smør
2 dl sukker
360 gram Toro glutenfri fin kakemiks
4 ss mørk sirup
2 egg
2 ts hornsalt
1 ts nellik malt
1 ts ingefær malt
2 ts kanel malt
1 ts kardemomme
Hvordan:
- Rør smør og sukker hvitt.
- Tilsett egg og sirup i blandingen.
- Bland alt det tørre sammen, og tilsett litt etter litt i deigen.
- Avkjøl deigen i 4-6 timer.
- Deigen kjevles tynt ut på en godt melet benk. Husk inderlig å bruke glutenfritt mel her også, ellers er det hele bortkastet!
- Trykk yt pepperkakene du vil ha.
- Stek i 8-15 minutter, ved 175 grader. Husk å passe på kake, da tiden kan variere fra ovn til ovn.
Det er veldig viktig at de er tynne. Ellers vil kakene sprekke, og ikke bli stekt i midten.
Pynt gjerne etterpå.
Det du da trenger er melis blandet med litt vann, og gjerne litt konditorfarge.
Hvis du blander blå og rød får du lilla!
Ferdige pepperkake! Riktig nok uten pynt... |
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.