Gå til hovedinnhold

Heklede håndleddsvarmere

Her kommer en hekleoppskrift på fingerløse hansker, eller enklere sagt - håndleddsvarmere.

Oppskriften fant jeg her, og jeg har prøvd så godt jeg kan å oversette den. Har også gjort noen endringer som jeg så gjorde de mer passende.

Jeg synes disse er veldig dekorative, og de var enkle å lage når jeg forsto hvordan "puff"-maskene skulle lages.
Klarer forøvrig ikke å finne ett bedre ord på disse maskene for øyeblikket - noen som kan hjelpe meg?

Du trenger
Nr.4 heklenål
100 g garn
Nål
Saks

Størrelse
Du kan lage denne for alle størrelser - det er bare å måle rundt håndleddet og lage ribben så stor, pluss 4 cm.

Ribb
Lag en luftmaske. Hekle 32 kjedemasker.

Rad 1: Stikk heklenålen inn i andre maske fra heklenålen. Hekle fastmasker helt til slutten.

Rad 2: Hekle to luftmasker, snu arbeidet og stikk heklenålen ned i andre maske fra heklenålen. Fortsett å hekle fastmasker til slutten.

Rad 3: Samme som rad 2.

Rad 4: Gjør akkurat det samme som rad 2 inntil du når de fire siste maskene. Hekle to luftmasker, hopp over to masker i forrige rad. Stikk deretter heklenålen ned i nest siste maske på raden. Hekle fastmasker på de to siste maskene.

Rad 5, 6 og 7: Samme som rad 2

Rad 8: Samme som rad 4

Rad 9, 10, 11 og 12: Samme som rad 2.

Så fester du arbeidet med ett par knapper, eller knappenåler. Jeg brukte knappenåler, og festet på knappene til slutt. Da var det lettere å få alt til å passe sånn som det skulle.

Hånd:
Rad 1: Lag en knute på heklenålen. (Se video under.)
Stikk heklenålen imellom der de to endene på ribben overlapper hverandre. Hekle fastmasker hele veien rundt. 
Rad 2: Nå skal du hekle "puff"-masker. Jeg brukte sju tråder rundt heklenålen min, før jeg dro tråden igjennom for å fullføre "puff"-masken.
Hekle en "puff"-maske, deretter to luftmasker. Hopp over en maske, og fortsett på samme måten hele veien rundt.
Rad 3 og 4: Gjør det samme som i rad 2, men pass på at du hekler "puff"-maskene i mellomrommet du laget når du heklet to luftmasker.

Rad 5: I denne raden skal du lage et hull til tommelen din. Dette er individuelt for hver person, så du må bestemme deg for hvor du vil ha det hen.
Når du kommer dit lager du en "puff"-maske, og så 3 eller 4 luftmasker (avhengig av hvor stor tommel du har). Lag deretter en halvstav i neste mellomrom og en "puff"-maske i det samme mellomrommet. Fortsett med "puff"-masker hele veien rundt.

Rad 6, og 7: Samme som rad 3.

Rad 8 og 9: Hekle fastmasker hele veien rundt.

Her tror jeg med fordel man kan hoppe over et par masker fra forrige rad, da mine ble veldig store i hånden. 

Fest trådene og du er ferdig.


Forsiden av mitt ferdige resultat.

Baksiden av det ferdige resultatet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.