Gå til hovedinnhold

Langedrag Naturpark

I ferien min tok vi med oss den da yngste niesen min, Sara, til Langedrag Naturpark.
Det er nå tre år siden sist jeg var der, da med mine to eldste nieser.

Denne gangen traff vi dessverre ikke på noen guidet tur, så vi gikk bare rundt og så på dyrene på egenhånd. Men vi fikk sett de fleste dyrene på ganske nært hold for det.

Vi kom faktisk veldig nært inn på ulvene denne gangen. Hannulven Ask prøvde ved flere anledninger og ta kameraet mitt da jeg stakk det inn gjennom gitteret for å ta bilde av han. Heldigvis fikk han ikke tak i det, og jeg fikk noen flotte ulvebilder.

I tillegg fikk vi kost masse på alle hestene og geitene. Sara fikk dessverre ikke ridd siden vi bommet på alle tidene der også. Men til tross for at hun egentlig ikke hadde lov, så satt onkel Petter henne opp på en hest som sto i stallen. Det var stort det!

Under følger en del bilder fra en flott, men kald og grå dag på Langedrag Naturpark.


Sara turte å fly ut av fuglekassen etterhvert.

Gaupen. På et tidspunk satt han seg ned foran oss og tissa.

Kjempesøt fjellrev. Det nydelige ansiktet!

En haug med reinsdyr. 

Fine ulven.

Se på tennene mine da!

Men egentlig er jeg bare snill og søt altså.

Selv om jeg også kan skremme dere!

Ask og Embla.

Sara trodde hun kunne spise sjokolade med nesa og øya.

Fine niesen min.

Sara med en kose-geit.

Flott påfugl.

Moskus okser. Se på trynet!

Sara fant seg en minihest hun måtte nusse.

Fantastisk kløstilling!

Sara og Onkel Petter må ta seg en ridetur på reinsdyret.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.