Gå til hovedinnhold

Hekla babylue - enkel oppskrift

Hekledilla fortsetter!

Når jeg først hadde laget babyvotter, hadde jeg ikke lyst til å gi meg. Så derfor fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på babylue.

Oppskriften tok jeg virkelig på sparket, men resultatet ble bra.
Men neste lue jeg lager må jeg lage større, da disse faktisk ikke passet på hodet til en to-tre uker gammel baby.

Hvordan:
Hver omgang startes med 2 luftmasker. Dette tilsvarer en halvstav/stav.
Hver omgang avsluttes med en kjedemaske i den første halvstaven.

1.omgang: Hekle 4 luftmasker. Fest med en kjedemaske i første luftmasken slik at du får en ring.
2.omgang: Hekle deretter 10 halvstaver i ringen.
3.omgang: Hekle halvstaver og øke i annenhver = 15 halvstaver.
4.omgang: Samme som forrige runde = 24 halvstaver.
5.omgang: Samme som forrige runde = 34 halvstaver.
6.omgang: Samme som forrige runde = 49 halvstaver.
7-8.omgang: Hekle rundt uten å øke.
9.omgang: Hekle halvstaver og øke i annenhver = 68 halvstaver.
10-17.omgang: Hekle rundt og rundt.
18.omgang: Hekle en runde med staver.
19-21.omgang: Hekle to runder med halvstaver.
Fest deretter de låse trådene.

Som på vottene, har jeg også her valgt å tre igjennom en silketråd i den runden der jeg heklet staver.


Siden jeg hadde laget to forskjellige par med babyvotter, så måtte jeg lage to forskjellige luer også.
På jenteluen, den rosa, valgte jeg og avslutte med en pyntekant nederst.
Det gjorde jeg rett og slett ved å hekle 3 luftmasker, hoppe over en stav og feste med en kjedemaske i neste. Gjenta runden rundt.

Lue til jente.
Jentelue med pyntekant og pyntebånd.


Den andre luen jeg laget var en guttelue. Visste ikke helt hvordan jeg skulle avslutte den, og gjøre den litt mer gutteaktig. Men familien min kom med gode forslag. Så valget falt til slutt på ørelapper.

Disse laget jeg på denne måten:
1.omgang: Hekle 10 halvstaver i den runden du avsluttet på.
2.omgang: Hekle 3 luftmasker, snu arbeidet, og hekle 10 halvstaver.
3-6.omgang: Gjenta omgang 2. Avslutt arbeidet og fest trådene.
Gjenta det samme på neste side av luen.

Guttelue med ørelapper.
Ørelapp til en liten tøffing.
Blå lue til gutt.
Blå lue til gutt med ørelapper og pyntebånd.
Resultat på begge lue. Begge er akkurat like store.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort