Gå til hovedinnhold

Gjenoppliving av Converse

Jeg har ganske lenge gått og lurt på hva jeg skulle gjøre med ett av mine desidert favorittpar med Converse.

De begynte å bli alt for slitt til å faktisk bruke.
Når skoene ikke henger på foten lenger er det kanskje naturlig for de fleste å faktisk kaste disse skoene?

Slik så de ut:
Sømmen som gjorde at de satt på foten gikk opp.

Godt brukt, litt slitt.

For min del ville det aldri falt meg inn å kaste ett par med Converse!
Så jeg fant ut at jeg skulle gi de nytt liv.

Har igrunn gått å tenkt lenge på hvordan jeg skulle gi de nytt liv, og er veldig fornøyd med løsningen jeg endte opp med.

Noen flere før bilder:

Baksiden

Standard siden på alle converse

Litt ødelagt fremside.

Siden sømmen som gjorde at de satt fast på benet gikk opp, så jeg bestemte meg for at jeg skulle sette på de lisser. Disse skoene har aldri før hatt lisser - de hadde bare en strikk på innsiden som holder de på plass. Samtidig ville jeg piffe opp skoene litt, så jeg måtte ha noe med farger, og gikk derfor til innkjøp av baby-blå lisser.

Blå lisser piffer opp.

I tillegg bestemte jeg meg for at skoene skulle få litt nagler, slik at de ble ennå tøffere enn de i utgangspunktet var. Og selvfølgelig skulle jeg ha nagler på det hardeste stoffet på hele skoen - nemlig hælen! Skal love dere at jeg slet med å få de inn, og ikke minst få festet de. Bra man har en sterk mann som kan hjelpe da.

Resultatet av gjenoppliving av Converse ble:

Nagle på siden.

Stjernenagle siden det faktisk er Chuck Taylor All Star Converse.

To nagler bak på hælen på hver sko.
Endelig resultat.

Det som gjenstår nå er å finne ut hva jeg skal gjøre med lissene. For jeg synes de er alt for lange, og jeg liker ikke sløyfer på converse. Går det an å kutte de og brenne de som med makramé kanskje?

Hva synes dere om prosjektet mitt? Ble de fine?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.