Gå til hovedinnhold

17.mai i Kongsberg

Da var pinsehelgen over, og jeg befinner meg i Bergen atter en gang.

På torsdag dro jeg og forloveden over fjellet til østlandet.
Til den vakre lille bygda jeg kommer fra. Til våren. Til barndomsminner.
Til min flotte familie. Til litt kvalitetstid. Til mine herlige små nieser.

17.mai begynte tidlig, siden jeg absolutt ville se niesene mine gå i barnetoget i Kongsberg. Så vi var ute av huset allerede halv ni. Toget i Kongsberg gikk allerede ti på halv ti, så vi var der akkurat i tide. Litt mye mennesker, og vanskelig å se de der de gikk. Men jeg fikk i alle fall knipset et bilde av Iselin. Også fikk vi sunget nasjonalsangen og hørt på noen taler. Aldri feiret nasjonaldagen i Kongsberg så det var en ny opplevelse.

Iselin går i toget. Tror ikke hun så tante en gang.
Brodern tok litt av i toget.
Eller var han bare glad for å se lillesøssen?
Søss og samboeren hennes.
Meg og Sara. Begge like glade for å se hverandre igjen.
Dessverre var ikke været på sitt beste denne dagen, men vi fant oss en koselig liten kafé etter toget, og spiste is og kaker.
Vi var hele familien samlet; Mamma, brodern og forloveden Charlotte, Sara, Ida, Iselin, søss og samboeren Marius, foreldrene og broren til Charlotte, Catrine (moren til Ida og Iselin) og samboeren hennes. Har bilder av alle, men tror ikke de egner seg på bloggen da det er jentene som har knipset litt diverse bilder.

Sara koser seg med is!
Kirken i Kongsberg - her samlet toget seg for å høre taler og synge "Ja, vi elsker".
Tre ganger hurra for Norge!

Etter å ha vært på den kafeen i relativt lang tid, splittet vi oss litt opp. Jentene dro av gårde med foreldrene sine for å grille, mens mamma, søss, Marius, Petter og jeg dro på Peppes. Deretter dro vi hjem til søss for å slappe av litt før vi skulle videre til Hønefoss for å spise middag på Salt og Pepper.
Etter å ha spist der dro vi hjem til mamma igjen. Hele dagen var gått, og det var veldig godt å komme seg hjem til sofaen.

Men jeg hadde en kjempekoselig dag med hele familien. Været kunne vært bedre, men jeg fikk tilbragt en flott dag med de skjønne niesene mine som alltid blir like glad når tante kommer hjem.
Gleder meg allerede til ferien min om noen uker!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.