Gå til hovedinnhold

Makramé - halvknuter

Fant ut at det er lenge siden jeg har laget makramésmykker.

Så siden jeg er alene i dag, fordi forloveden er på jobb, så har jeg laget ett par armbånd.
Gamle kunster var heldigvis ikke glemt.

Så gjennom innlegg jeg hadde lagret som utkast, og så at jeg aldri hadde lagt ut hvordan man lager litt forskjellige makraméarmbånd.

Derfor lager jeg i dag en guide om hvordan man kan lage makramé armbånd med halvknuter.

1. Jeg begynner alltid mine armbånd med å lage en knute cirka ti centimeter ned på tråden.
Dette for å ha nok til å lage et skikkelig feste etterpå. Må ha litt å gå på for å få laget en skikkelig lås på armbåndet.

2. Deretter fester jeg fast trådene rett ovenfor knuten i bordet, som vist på bildet under.

Første steg på veien til et halvknute armbånd.

3. Som bildet viser har jeg her tre tråder. Den miderste tråden holder jeg fast med benet, så den til en hver tid er stram. Dette gjør det lettere å knyte armbåndene så hardt som de burde være.

Steg to på veien til et halvknute armbånd.

Mønsteret ved et halvknute armbånd skal bli slik.
Med perler blir armbåndet ennå mer dekorativt.

4.
 Halvknuter lages ved å først ta den venstre tråden og lage en knute. Stram til.

5. Deretter tar du den venstre tråden og lager en knute. Stram til. Slik fortsetter du til ønsket lengde.

Her ser dere teknikken bak halvknuter.
Venstre tråd - knute - stram til.
Høyre tråd - knut - stram til.

Resultat når du er ferdig med å knyte.
 6. Når armbåndet har ønsket lengde, avslutter du med å lage en dobbel knute på slutten så du slipper at alt rekkes opp.

7. Deretter lager du en lås. Dette kan gjøres på flere forskjellige måter. Lover å lage ett innlegg om det senere.

Låsen på armbåndet. Lager ett innlegg om det senere.

Dekorativ lås på makramé halvknute.

Håper dere forsto hvordan det gjøres.
Hvis ikke er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg forklare nærmere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.