Gå til hovedinnhold

Årets påskeferie

Da er påsken over for i år - og til tross for nyåpnet butikk, så fikk jeg rotet meg hjem til østlandet til min fantastiske familie.
Og ikke minst fikk jeg sett mine flotte nieser igjen! Ser de alt for sjeldent.
Men til gjengjeld så er det like stor glede fra begge sider hver gang vi ser hverandre.

Tante med de to eldste niesene, Ida og Iselin.

Tante og Sara.


Jeg og forloveden dro østover på torsdag.
På kvelden kom min kjære søster og hennes samboer på besøk. Koselig å endelig se de igjen!

På fredag besøkte jeg, forloveden min og mamma min bror og hans familie. Da fikk jeg truffet alle mine tre herlige nieser igjen.
Og så ble det aketur! For selv om tante er blitt by-jente, så klarte hun å ta med seg varme og tette klær. Husker ikke sist jeg akte, så det var virkelig på tide. Og ikke minst kjempegøy!
Brodern og jeg akte til og med sammen. Og vi fikk litt av en fart - satt ny rekord ned jordet i alle fall. Bringer frem gode barndomsminner det.

Sara og Iselin på aketur!

Brodern og Ida på aketur!

Sara og Iselin leker i snøen. Actionbilde!

Tante har stått bakpå snowracer'n med Sara og Iselin.

Kjempeblid Iselin med kule solbriller!

Tante må gjøre seg til litt når Ida tar bilder...

På kvelden var vi hos søss og Marius og fikk hjemmelagde hamburgere med hjemmelagde hamburgerbrød og potetbåter. Det smakte himmelsk!

Lørdagen fikk jeg akt litt mer med niesene mine. Og de fikk ta masse bilder med det kule kameraet til tante. Gjett som måtte være modell da?
Også måtte tante selvfølgelig bli med å levere de igjen. De kunne jo ikke gi slipp på tante så fort. Så da satt jeg og de to største sammen heeeelt bak i bussen til brodern, og kosa oss. Man må jo være litt barnslig selv også når man har så herlige nieser.

Tante og Iselin.

Tante og Iselin rocker som vanlig!

Tante og Ida må jo også rocke litt!

Tante som modell med lille Gråpus på fanget.


Senere på lørdagen hadde vi familiemiddag hjemme hos mamma hvor det ble servert lammelår og fløtegratinerte poteter, og sjokoladepudding til dessert.

Også fikk bestemor, tante og onkel passe herligste Sara om natta. Hun hadde litt problemer med å sovne, men det gjorde ikke tante noe. For da kunne jeg jo ligge i senga med henne til hun sovnet. Holdt på å sovne selv, men bare koselig det. Skjønne, lille skapningen.

På søndag kom min bror og hans forlovede til mamma. Da ble litt arbeid som måtte gjøres først og fremst; hugging av ei diger furu og opprydding, og litt herping av ei dør i uthuset. Noe som endte med at jeg datt så det smalt, og fikk et digert blåmerke på baken og ryggen. Det gjør til og med vondt å sitte! Men, det er jo typisk meg å skade meg.

Furua som skulle ned.

Og vi fikk den ned. Den datt til og med riktig vei med litt drahjelp fra meg og brodern.

Herpa dør...

Litt fastfrossent dekk.

Døra etter mer herping, for at det skulle se greit ut...


Nå er vi kommet oss tilbake til Bergen, med masse gode minner.

Ida-snuppa.

Sara-snuppa.

Pappa og Sara kjører buss!

Blide Sara-snuppa.


Ida med kule solbriller.

Iselin med kule solbriller.

Sara koser seg i sola.
Og ingen kan si at tante ikke vet hvordan man skal fylle et påskeegg. Det ble godt mottatt.


I morgen er det tilbake til hverdagen.
Og med ny måned og litt ny gnist så betyr det mer trening enn det ble i mars!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.