Gå til hovedinnhold

Julen hjemme

Vet jeg lovet minst ett innlegg i julen, men tiden løp fra meg. Det blir aldri nok tid til noe når jeg er hjemme hos familien min.

Det viktigste for meg da er å tilbringe tid med familien min; Mine flotte søsken, mine skjønne nieser og min fantastiske mor.
Så julen ble veldig bra, men kort. De fem dagene med fri bare fløy forbi, og plutselig var jeg på jobb igjen.

Som tidligere nevnt var vi kun fire stykker som feiret julaften hjemme hos mamma. Men det skortet ikke på gavene for den del. Og så mye fint og nyttig som vi fikk.
Jeg fikk

 • Pepperkakeformer (fant jo ut at jeg var i manko på dette)
 • "Donã Maria" av Cecilia Samartin - byttet den i "The vacancy" av J. K. Rowling da jeg allerede hadde boken fra før.
 • "Berber" bok av Lisbeth Vorren - en fotobok av en dyktig fotograf og ei herlig venninne.
 • Hekla hjemmelaget lue
 • Keyboard til iPad
 • Ullundertøy
 • Pysjamas
 • Eva Solo kaffekanne
 • Stjerneskåler
 • Sengetøy
 • Symaskin
 • Guns N' Roses vinyl "Apetite for destruction"
 • Lady Million parfyme
 • "Fifty Shades of Grey" triologien
 • Sølvarmbånd
 • To stråkurver
 • Genser og singlet.
Det jeg virkelig har ønsket meg, fikk jeg - symaskin! Ja, den er allerede testet ut, men jeg er i manko på stoffer og inspirasjon, så er blitt med forsøket. Men jeg hadde i alle fall ikke glemt hvordan jeg bruker en symaskin.


Første dag var hele familien samlet - og jeg fikk endelig se alle niesene mine igjen! Så da ble det selvfølgelig litt tante-kose-tid.

Selvportrett av Iselin og tante

Ida og Iselin <3

Sara snuppa

Sara fant godteriet til bestemor

"Tante da, stopp å ta bilder av meg!" Skjønning <3

Ida måtte jo posere litt som alltid

Sara danser!

Så avslutter vi med det obligatoriske selvportrettet av hele familien som tas hver eneste jul. Ble ikke så mange denne gangen, da bildet ble tatt på julaften.

Petter, meg, mamma og søss <3

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.