Gå til hovedinnhold

Hekledilla

Helt siden 2012 endte, og 2013 startet har jeg fått totalt dilla på en ny hobby. Nemlig hekling!

Jeg var veldig glad i å hekle når jeg gikk på barneskolen, og lagde masse puter og duker. Men så vokste man opp og ble opptatt med alt mulig annet.
Så gamle kunster ble glemt, og henlagt.

Men i det siste har hobby'ene mine begynt å ta seg opp igjen; skriving, strikking, hekling, musikk, lesing.
Og det føles bra. Det hjelper meg å slappe av.

Jeg hadde jo helt glemt hvordan mekanikken i heklingen var, så det måtte en del google til - lesing av blogger for inspirasjon og oppskrifter, bilder for å skjønne de forskjellige maskene og videoer for å skjønne hvordan jeg skulle gjøre det.

Og jeg har skjønt det!

Heklet lue

Jeg har heklet denne luen til meg selv, samt at jeg har heklet en lue til samboeren.
I tillegg har jeg begynt å prøve meg på bestemorruter - som skal syes sammen til slutt, og danne et teppe. Det er i alle fall meningen, så får vi se hvor lang tid det tar.

Heklede bestemorruter

Også har jeg veldig lyst til å lære meg hvordan jeg kan hekle skjerf og sjal. Det eneste aberet er at det er vanskelig å finne en forståelig oppskrift. Fant en som funket, men jeg fikk det bare ikke til når jeg prøvde det. Så jeg får prøve igjen senere en gang.

Er det noen som har noen lette oppskrifter, så send de gjerne over. Trenger alltid ny inspirasjon, og nye prosjekter.

Kommentarer

 1. Hey hey!

  Long time no speak! Håper det går bra med deg.

  Er alt håndverket bare på hobbybasis, eller tenker du å selge ting etterhvert?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hey! Long time no speak, ja. Alt er bra her? Der da? Fortsatt i utlandet og bytta navn? :p

   Foreløpig er det bare hobby. Men si ifra hvis det er noe du har lyst på. Prøver meg på sjal for øyeblikket. Kommer snart ett innlegg om det også ;-)

   Slett
  2. Her går det fint. Holder på med siste året på Uni i London, men blir nok her en stund til etter det.
   Jeg måtte egentlig ha ett stage name, for av en eller annen grunn så er det mange engelskfolk som tror Iselin er ett guttenavn. Har fått en del telefoner av folk som spør etter Mr. Iselin. Så jeg tenkte at det er jo ikke akkurat å foretrekke når jeg skal søke jobb og sånn, så da måtte jeg forandre det litt.

   Blir spennende å se hva du lager. Kanskje jeg kommer med en bestilling på noe en gang? Jeg har helt dilla på hånleddvarmere og lignende, så kanskje noe i den dur. Har sett etter noen som går helt til albuen.

   Slett
  3. Har dessverre ikke klart å finne noen bra oppskrift på håndleddsvarmere ennå - men jeg har dilla på de jeg også, så er stadig på leten etter en lettfattelig oppskrift. (Klarer ikke skjønne så alt for mange ennå...)

   Legger ut bilder etterhvert som jeg lager. Så hold utkikk :)

   Hvorfor tror de at Iselin er et guttenavn? Merkelig. Men likte Iselynne altså^^

   Slett

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.