Gå til hovedinnhold

Kakedag

Forrige uke fylte forloveden min, Petter, 30 år. I den anledningen skulle vi feire bursdagen hans med hele familien, og han hadde lovet at jeg skulle bake eplekake.

Men når jeg fant ut at jeg likevel måtte bake en kake, kunne jeg like gjerne lage flere ting.
Så helt tilfeldig kom jeg inn på en oppskrift på nettet med oppskrifter på "Snøballer med lime".
Jeg elsker lime - jeg kan spise en hel lime uten noe annet ved siden av. Yum!
Så det måtte jo bare prøves. Veldig enkel og grei oppskrift.
Også fikk jeg jo så flott oppbevaring til de i julekalenderen vi har på jobben. Den på bilde nummer to.

Deretter bakte jeg eplekaken jeg hadde lovet. Og den falt virkelig i smak. La ut bilde av den på facebook og kusinen til Petter kunne nesten ikke vente med å få smake på den.
Godt å vite at jeg fortsatt kan bake hvis jeg virkelig vil!
Også hadde jeg funnet ut at jeg ville bake pepperkaker. Så da kjøpte jeg den ferdige pepperkakedeigen man får på butikken. Hadde ikke trodd det skulle bli så mange kaker ut av den, men tror jeg fikk seks brett jeg!

Det morsomste med å bake pepperkaker var at jeg har jo bare tre former. Og de formene har jeg fra noen blader fra i fjor. Det er hjerte med pil, sko og dødningshode... Så da måtte jeg være kreativ. Så for å lage de store hjertene brukte jeg en ramme jeg har, og skar rundt. For å få runding brukte jeg en drikkeflaske. Og for å få stjerner, så tegnet jeg en stjerne, klippet den ut og limte den på papp for så å skjære rundt. Det kreative hjørnet, ja.
Også måtte jeg kjøpe ferdig glasur for å få pyntet alle pepperkakene. Har jo heller ikke sprøytepose. Men hjemmelaget en som funket sånn noenlunde, slik at jeg fikk to forskjellige farger. Og masse non-stop. Yum!
Tror alle kakene falt i smak på bursdagsfesten. Og det var jo litt gøy å bruke en hel dag på å bake igjen... Det verste er at jeg fikk så veldig lyst til å bake sigdalssnipp igjen! Tror jeg må prøve det neste år...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.