Gå til hovedinnhold

Gulv-legging

Nok en gang har leiligheten gjennomgått en mindre oppussing, som utgjør en stor forskjell.
Dette skjedde dog for en liten stund siden, men bedre sent enn aldri.Først og fremst har kjøkkenet fått ny farge. Nå lik som stuen.
Forskjellen er ganske så synlig. Den lyseste er den nye selvfølgelig.
Siden det var gammel strie på veggen fra før, brukte vi noe som kalles vegg renovering før vi malte. Dette er en slags strie man limer utenpå den gamle strien. Genialt - dekker alt av gamle ting på veggen.

Deretter ble det ny maling på kontoret, nytt gulv og nye møbler. Fikk ikke tatt så mye bilder av det, men i alle fall ett av de nye skapa ble det. God plass til jakker, sko og håndklær.
Etter det var det stuen sin tur. Da la vi først nytt gulv på stue og kjøkken.
Aldri lagt gulv før, men klikk-laminat er både gøy og lett. Men det tok tid. Og gjett om jeg var støl dagen etter - til og med i rumpa! Aldri trodd man kunne bli så støl av å legge gulv...


Deretter ble endelig vinduskarmene malt, og alt av lister i stuen malt hvite. På tide.
Den jobben er det forloveden min (ja, jeg er blitt forlovet!) som står for. Fordi han er så pirkete at han uansett hadde gått over jobben jeg allerede hadde gjort for å få det slik han vil ha det. Men flink er han!
Også har jeg endelig fått kjøpt skikkelig gardiner til stuen, men har ikke fått tatt bilde av de. Det beste av alt var at jeg forelsket meg totalt i ett par gardiner, som viser seg å matche sofaen perfekt. Tenkte jo ikke jeg på en gang, så det var ett lykkelig sammentreff.

Leiligheten begynner å bli skikkelig fin. Er ikke så veldig mye mer å gjøre nå tror jeg. Snart på tide med en ny leilighet å pusse opp da vel.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.