Gå til hovedinnhold

Ferien er over...

Da var mine tre uker med ferie over...

Kunne vært godt med nok en uke kjenner jeg. Men det skal nå også bli litt godt å komme tilbake i rutiner, og ikke minst se mine herlige kolleger igjen! Det er jo faktisk seks uker siden jeg har sett enkelte av de fantastiske menneskene.

Har fått gjort litt i ferien da, men ikke alt jeg ønsket. Disse tre ukene har bare flydd av gårde, og det jeg føler jeg sitter igjen med er et digert blåmerke, færre penger og masse myggstikk.

Første uken, onsdag - dagen etter at vi dro over til østlandet, var mamma, søstern, Petter, Ida, Iselin og jeg på Tusenfryd. Natten før hadde vi Iselin på overnatting, og natten etter hadde vi Ida. Koselig med litt alenetid med hver av niesene mine. Tror de koste seg veldig mye på Tusenfryd, og vi fikk alle kjørt vår del av barne-karuseller.

Torsdag var vi på IKEA Slependen for å hjelpe mamma å finne nytt vitrineskap. Hvilket ikke var enkelt, vi brukte fire-fem timer på å bli enige. Selv om jeg aldri har brukt IKEA sitt tegneprogram før, ble jeg veldig dyktig på dette denne dagen, da mamma måtte ha det illustrert hvordan de forskjellige skapene kunne se ut. Dessuten var de som alltid utsolgt for minst halvparten av det vi egentlig skulle ha...

Fredag hadde mamma bursdag! Dagen begynte med at jeg fikk en sms av Lars Lind som sa ba meg sjekke førstesiden i kulturbilaget i Drammens Tidende. Og der var jammen meg ett av bildene mine blitt publisert!


Senere på dagen dro vi til søstern, for vorsing og gaveåpning. Senere på kvelden dro vi til Drammen, på Z Café og Bar for Svigermord konsert.
Søndag passet vi Sara, som er den yngste niesen min.
Mandag tok vi med Sara til Bjørneparken i Flå. Kjempekoselig tur med en dyreelskende jente, som ble helt utslitt av å se på alle dyrene.
Tirsdag våknet vi til en fullstendig ødelagt vei, uten håp om å få ned noen av bilene. Takk til uværet Frida! Heldigvis når vi kom hjem fra en handletur med søstern, som måtte hente oss, så var veien fikset igjen. Dessuten ble hele dagen bedre av at jeg kjøpte meg nye sko.


Lørdag i den andre uken tok vi med oss alle tre jentene på tur til Blaafarveværket for å se på dyrene, kjøpe drops og kose oss. Fikk ikke tatt så mange bilder der, og ikke noen som er verdt å legge ut, for jeg var for opptatt med å passe på alle jentene. Men vi hadde det koselig. Senere på kvelden grillet vi hos brodern og forloveden hans, og satt der til langt på natt.


Søndag brukte vi på å rydde skråningen til mamma for ugress - det tok ganske mange timer. Det kostet meg et digert blåmerke, en diger vannblemme som jeg fortsatt har sår etter, og to mindre blemmer. Lenge siden jeg har raket, ja. Men det ble nå stor forbedring.Mandag og tirsdag koste jeg meg ute i sola, og satt og leste i boka mi. Herlig!Tre uker ferie med stort sett dårlig vær. Det har vært en fin ferie.
I morgen er det tilbake til hverdagen og jobbing igjen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.