Gå til hovedinnhold

Oppussing

Jeg og samboeren har bestemt oss for å pusse opp litt mer i leiligheten.

Mens jeg var i Litauen på spa med mamma og søss, så pusset flinke samboeren opp gangen.
Tidligere var den sjokoladebrun. Ikke for det – jeg digget den fargen, men greit, jeg skal innrømme at gangen ble veldig liten i den fargen.
Den er jo knøttliten fra før…

Slik så gangen ut før:
n553725702_1297570_8356

Nå ser den slik ut:
DSC_0017bilde (4)
Flinke samboeren min! (Ja, det ble ganske mye bedre…)

 

I tillegg har vi byttet dørene inne i leiligheten.
De som opprinnelig var her hadde store hull og kloremerker etter kattene, og dørhåndtakene datt av hver gang du åpnet en dør. Ganske irriterende.
DSC_0019 DSC_0020
Den første døren er badromsdør, og vi har maken på soverommet.
Den døren med glass i, er ut til gangen.
Litt fint med glass også, selv om det er minglested for kosesyke katter som ikke klarer å være separerte. Raringene…

Jeg lever foreløpig i et byggeområde, så ikke bry dere om alle byggematerialene som er med på bildene, eller rotet i gangen. Sånn blir det når man pusser opp.

 

Vi har også bestemt oss for å gjøre noe med klesskapet på soverommet.
I dag er en gammel garderobe, med seks dører. Vi vil heller ha inn en skyvedørsgarderobe, og i samme slengen bytte innredningen.
Innredningen jeg har i skapet mitt nå er selvmontert, og er heller litt “shabby”.

Så i dag har vi vært hos Garderobemannen og sett på garderobeløsninger og fått noen pristilbud. Etterpå var vi på Slide, og fikk pristilbud der. Saken er at de tilbyr akkurat det samme, med kun en hundrelapp forskjell i pris.
Så vet ikke helt hva vi skal satse på – der det er kortest leveringstid kanskje? Noen som har kjennskap til noen av disse leverandørene?

Det stiligste med hele prosessen var at den ene kundebehandleren tegnet en 3D tegning for oss, så vi kunne se hvordan innredningen i garderoben ville se ut. Og jeg fikk bestemme akkurat hvordan jeg ville ha det! Dette blir så bra. God skap-plass er et must! Og jeg får endelig skohyller i skapet, med plass til 16 par sko. Og dessuten flere hyller hvis jeg ønsker det – kan tilpasses akkurat etter min smak!

Så slik blir innredningen i vår nye garderobe seende ut. I like i! Det eneste jeg ikke er helt komfortabel med er at det er kurver – ikke skuffer. Luksusdyr vet du.
bilde (1) DSC_0022
Selve dørene på garderoben skal være speil, men jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg vil ha klart speil eller bronsespeil!
Bronsespeil er definitivt stiligst, men kanskje lettere å bruke et klart speil? Må jo bare klare å bestemme meg…

Og helt til slutt, så skal vi endelig pusse opp det nitriste badet mitt. Badekaret skal kastes ut, og inn skal sånne kule dører som man kan slå inn mot veggen for å spare plass. Gleder meg. Dessuten skal den fæle gule fargen bli renovert og bli lys! Ny vaske, og nye skap. Og ny do. Alt skal bli nytt! Og lys over speilet! Jeg klarer jo ikke sminke meg på badet – aldri kunnet gjøre det så lenge jeg har bodd her.

Så i år skal leiligheten bli ny. Bare samboeren min klarer å gjennomføre det.
Det hjelper forhåpentligvis litt å skryte av han her!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.