Gå til hovedinnhold

17.mai feiring

Gratulerer med vel overstått nasjonaldag!

Vet innlegget kommer litt sent, men jeg har rett og slett ikke hatt tid tidligere.

I år feiret jeg nasjonaldagen hjemme i den lille bygda jeg kommer fra.
Siden jeg forrige helg var i Litauen med mamma og søss, så fant jeg ut at jeg liksågodt kunne bli hjemme og få litt mer tid med det nydelige fadderbarnet mitt og resten av familien.
DSCN2845 

Så nasjonaldagen ble tilbragt i Prestfoss med å gå i barnetoget, hvor en utrolig stolt tante fikk lov til å trille barnevogna og kose seg masse med verdens nydeligste lille tulle. I tillegg fikk jeg se de eldste niesene mine, som også feiret 17.mai her oppe. Koselig å tilbringe en slik dag med alle de flotte tanteungene sine.
DSCN2835

Vi gikk ikke så veldig langt i tog, og greit var det - for jeg hadde på meg høye hæler som begynte å gjøre ganske vondt etterhvert. Hehe. Så da ble det is og kaffe på den lokale kafeen i ett par timer. Etter det dro vi til brodern for å grille. Bare synd at været gjorde omslag, og gikk fra strålende sol og varme, til iskald vind og småregn. Men vi fikk da grillet, og jeg fikk sommerkoteletter som jeg elsker.

Selv fikk jeg dessverre ikke pyntet meg i bunaden min i år. Eller rettere sagt – knappelivet mitt. For den har dessverre blitt både litt for liten og litt for stor. Så jeg tilbrakte dagen i hvit bukse, som faktisk forholdt seg rein til tross for tre nieser som spiste is og hang over meg. Stolt over det, ja. Jeg pleier aldri å holde meg rein i hvite klær. Hehe

Men det som var litt gøy, var at mamma fant igjen bunaden jeg brukte når jeg var baby. Så den fikk Sara-snuppa låne, og gud hvor skjønn hun var i den!
DSCN2851DSCN2852DSCN2857 

For min del var det en flott 17.mai tilbrakt med min herlige familie. Og nydelig vær – i alle fall akkurat da vi befant oss ute og i toget.
Håper dere hadde en flott feiring!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.