Gå til hovedinnhold

Ryddesjau

Denne uken har jeg fått energi inn over meg, og begynt på et opprydningsprosjekt. Det var virkelig på tide, og så blir det så mye finere!

I helga rydda jeg og samboeren min verandaen. Der har nemlig all dritten fra bytting av møbler havnet, og annen søppel. Så da fikk vi lånt oss en stor bil, og tømt omtrent alt på dynga.

Slik så det ut før opprydningen:
DSC_0012
Ja, jeg vet det er verdens styggeste gulv på verandaen, men det funker da foreløpig.

 

I går ryddet jeg oppå kjøleskapet, oppå skapene på kjøkkenet og inni de verste skapene. Jeg glemte å ta bilder før jeg begynte, men jeg tok da i alle fall bilder av resultatet, som ble slik:
DSC_0023 DSC_0025
Jeg ønsker meg vinskap… Og en større leilighet, så jeg har plass til et vinskap…

 

I dag begynte jeg på bokhyllen, hvor alt av gamle papirer og tull har havnet. Glemte å ta bilder før der også, men måtte ta bilder av resultatet. Og kattene… Som synes det er mega gøy å klatre inn i tomme hyller; ville ikke for alt i livet gå ned heller. Søt da!
DSC_0019 DSC_0022 DSC_0028

 

Så hva blir det neste prosjektet? Fullføre kjøkkenet, og vaske alt av pyntegjenstander som jeg ikke gadd i dag.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort