Gå til hovedinnhold

Påskekos

Påsken hittil har bare vært kos. Å ha ferie på denne måten er absolutt helt fantastisk; bare stenge ute alt som heter skole og jobb, og bare slappe av og ta livet med ro. Herlig.

Tirsdag var reisedag, og vi tilbrakte reisen med to snille pusekatter i hvert sitt bur som kun klaget den første timen, men var helt stille resten av turen. Overraskende nok. Vi hørte også på lydbøker; “Postcard Killers” av Lisa Marklund og James Patterson – fantastisk bok, full av spenning og rare tvister. Anbefales absolutt for de som liker krim. Deretter begynte vi å høre på “Panserhjerte” av Jo Nesbø, som er en helt fantastisk bok. Har jo lest den før, men er spennende å høre den på lydbok også.

nemi i br

Onsdag var vi hos min fantastiske søster, og hjalp henne med å henge opp litt lys i den vanligvis så mørke stua hennes. Dessuten ble det jo en del prating – er en stund siden sist jeg var hjemme. Kjempekoselig å se igjen søskna sine når det går så lang tid mellom hver gang.

Torsdag var jeg, mamma og Petter med brodern, forloveden hans, Sara, Iselin og Ida opp på ei seter på Fagerfjell, for å besøke svigerforeldrene til brodern. Der var det fantastisk natur, stille og rolig, og sjarmerende vakkert. Vi satt ute i sola, spiste og drakk godt. I nærheten var det også badevann som vi måtte se på, noe som endte med at jeg ble klissvåt på beina fordi jeg var så flink å tråkke midt i stien der det var mest mulig myr… Tøysko er en fin fin ting når man er på tur!

Heldigvis hadde mamma med seg både ullgenser og ullsokker som jeg kunne låne, så det ordna seg. Etter at vi var ferdig der var vi på hytta til Beathe som er like i nærheten av der mamma bor. Så da ble det rødvin, tørre sokker og å hilse på familiemedlemmer jeg såvidt visste at jeg hadde. Når vi kom hjem koste vi oss med nystekt brød etter en lang dag, og sovnet ganske fort alle sammen etter en hel dag ute i frisk luft.

DSC_0103 DSC_0140DSC_0039

I går passet jeg for første gang den eldste niesen min helt alene. Hun var snill hele dagen, og skikkelig tante-og onkel jente. Da plukka vi blomster, kjøpte is, spilte yatsy og kosa oss skikkelig. Hun begynner å bli så stor, og har lært seg engelsk allerede.

DSC_0175 DSC_0304 DSC_0197

DSC_0186 

 

I dag har vi vært i Tusteberget i Numedal, hvor jeg tilbrakte mang en ferie og helg i barndommen min. Et helt fantastisk sted, langt oppi fjellet. Rart å være tilbake der, med alle de minnene jeg har derfra. Ida kjeda seg litt, men dro med seg onkel for å bygge hytte. Og for ei hytte det blei! Med vindu, hylle, blomster i vinduet, tegninger og hjertesten. Og masse god mat ute i sola.

DSC_0305DSC_0307DSC_0317

Og ikke minst fikk jeg tatt litt bilder fra Tusteberget – for det er det mye gammelt, som gjør seg som bra bildemotiver.

DSC_0355 DSC_0377

 DSC_0334 DSC_0335

 

I morgen skal vi feire Iselin sin bursdag, som ble fem år på mandag. Det blir kjempekos!

Påskeferie er kos, selv om jeg vet jeg burde lese makroøkonomi og jobbe med bacheloroppgaven. Men man har da lov å ta seg litt fri innimellom?

Fortsatt god påske til alle sammen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.