Gå til hovedinnhold

Heavy Western

Uka går dessverre litt for fort til tider, så hele prosjektet med Lars Lind sin nye cd ble lagt litt på is på grunn av studiene og forkjølelsen som herjer.
 
Men nå er det på tide å komme sterkere tilbake, og vi fortsetter med den femte låten på albumet Heavy Western.

Dagens låt er nettopp “Heavy Western” – tittelsporet på albumet. Denne låten har en litt spesiell historie, og her er den:

- For noen år tilbake spilte jeg inn en del instrumentallåter, og et av sporene hadde plass til en gjestegitarist. Min daværende manager foreslo å spørre Jerry Donahue siden han var på turne i Norge da. Jerry Donahue er en av USA’s mest kjente gitarister og har spilt med Elton John og George Harrison for å nevne noen. Til min store glede og overraskelse sa Jerry ja til å stille opp, og låta ble spilt inn i løpet av en ettermiddag.

- Det var naturligvis utrolig stort og inspirerende for meg å oppleve en av de virkelig store gitaristene jobbe i studio på nært hold. Til tross for sin stjernestatus, Jerry Donahue er en av de mest jordnære og sympatiske musikerne jeg har møtt, og viste villig frem sine triks og spilleteknikker. Ikke nok med det, min manager tipset NRK om saken, og Dag Erik Pedersen kom med sitt team og dokumenterte det hele. Saken ble vist på NRK Østafjells samme kveld.

- “Heavy Western” er komponert med tanke på en duell mellom en countrygitarist og en heavygitarist. Vi duellerer med soloer , men møtes også til samspill underveis. Tempoet er ganske raskt store deler av låta, men blir løst opp av et roligere, og mer melodisk midtparti. En meget utfordrende låt å spille på gitar.

Spennende historie! Tenk å få spille med en av USA’s mest kjente gitarister da!

I denne låten hører man lett duellene mellom en countrygitarist og en heavygitarist, og dette gir låten en utrolig fin dynamikk. Veldig kul låt, som piffer opp hverdagen litt. En av mine store favoritter på cden, som jeg digger å høre på når jeg sitter på bussen, eller sitter å leser. Samtidig som jeg drømmer om at jeg hadde vært så flink til å spille gitar…

Men også her blir jeg skuffet over versjonen han har lagt ut på youtube, for det er ikke den fulle versjonen som du finner på cden. Versjonen som ligger på nett slutter dessverre alt for fort av, og du mister mye av essensen som gjør denne låten så utrolig bra. Så her gjelder det å laste ned den fulle versjonen fra iTunes eller Amazon, eller rett og slett kjøpe hele cden.

Her er dagens låt i kortversjon:


Husk å hold deg oppdatert her inne, på Lars sin hjemmeside, facebook side og Rocking Well Productions!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.