Gå til hovedinnhold

Jul hjemme i bygda (i bilder)

Da har jeg kommet tilbake til Bergen etter å ha tilbragt hele fire dager i hjembygda mi. Litt lite tid hjemme spør du meg, men på grunn av uvær på fjellet og mye stengte veier var det best å dra hjem i dag. Og jammen var det koselig å få litt tid med hele familien igjen.

Det var deilig å komme hjem, og se et skikkelig flott juletre, bli servert en knakende god middag bestående av surkål, medisterkaker og poteter, og riskrem til dessert. Og selvfølgelig fyr i peisen.
DSC_0002 DSC_0011DSC_0014

Dagen etter hadde vi familieselskap der vi spiste min livrett, nemlig oksestek! Og guri hvor godt det var. Alt for mange år siden jeg har spist det, siden det som regel ikke har passet for resten av familien når jeg endelig har rota meg hjem i jula. Og niesene mine pyntet bordet så flott!
DSC_0072 DSC_0114

Også fikk selvfølgelig tante koset masse med gud-og fadderbarnet sitt i ferien. Og hun er aldeles nydelig, og for et sjarmerende smil!
DSC_0132 DSC_0180 DSC_0220

Etter middag og dessert var det tid for gaver. Årets andre juleaften! Og den beste gaven jeg kunne fått var den jeg glemte å kjøpe meg på Guns’N’Roses konserten i sommer – en grom t-skjorte! Takk til verdens beste søster.
DSC_0158 DSC_0166 DSC_0172   DSC_0175 DSC_0182 DSC_0191DSC_0185  DSC_0197

Dagen etter gikk stille for seg, og det skjedde ikke så mye spennende før nyttårsaften. Utenom at jeg faktisk, lagde middag på torsdag! Og nyttårsmaten. Skjer med det? Jeg som aldri lager mat. Men i familieselskapet på nyttårsaften falt smaken i god jord, og jeg tror alle spiste mer enn de orket, så jeg kan lage mat!
DSC_0224 DSC_0226 DSC_0228

Også måtte vi selvfølgelig ta familiebilde med selvutløser. Fungerte litt bedre med speilrefleks må jeg si.
DSC_0270

Deretter var det tid for raketter. Ble noen bilder, men var litt kaldt, og ting skjedde litt for raskt til å få tatt så fine bilder.
DSC_0275 DSC_0279 DSC_0282 DSC_0291 DSC_0293

Så alt i alt; en fantastisk jul med masse god mat, flotte gaver, fine familier og alt det julen skal ha. Takk de flotte menneskene jeg deler hverdagen og livet med.

Godt nyttår til alle dere der ute,
og måtte det nye året
bringe dere masse lykke og gode minner!

Noen som har noen gode nyttårsforsetter?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.