Gå til hovedinnhold

Fremtiden

Det føles i grunn uvirkelig å være inne i siste halvdel av bachelorgraden min, og se seg rundt etter jobber som assisterende butikksjef, innkjøpssjef og butikksjef. Det er jo dette jeg hadde planer om for tre år siden, men det føles fortsatt urealistisk.

Etter tre år på BI har jeg fått mer fordypning innenfor feltene jeg har jobben innen i ni år nå. Jeg skjønner mer av strukturen, hva som skal til for å lykkes og hvordan ting fungerer. Men det betyr ikke dermed at jeg vet hva jeg vil bli! Jeg kan jo bli så utrolig mye innenfor dette feltet. Også har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal ta en mastergrad eller ikke. Det ser jo fint ut på en CV da? Og vil kanskje lette mulighetene for å få en jobb? Øke sjansene for å en dag bli selvstendig, og/eller starte sin egen bedrift?

På en side – jeg har ni års erfaring fra detaljhandel. Riktignok er de fleste deltid, men det teller selvom i mine øyne. Jeg er ikke redd for nye oppgaver eller ansvar. Jeg har en bachelorgrad innenfor bransjen. Jeg kunne vært assisterende butikksjef, eller til og med butikksjef i dag om jeg ikke hadde bestemt meg for å gå på skole igjen.

På den annen side – man trenger alltids mer erfaring, og da særlig innenfor ledelse for min del, da det er dette jeg vil bli bedre innen. Her kan vel en master innenfor ledelse gjøre mye! Derimot så kan man lære mye av å jobbe, og få praktisk erfaring også. Noe som vil innebære at det er ennå to år til jeg da inntrer en stilling som sjef i en eller annen form.

Jeg kan alltids ta mastergrad ved en senere anledning, men da er spørsmålet om jeg noen gang kommer til å orke å gå tilbake til skolebenken?

Så mange spørsmål, og tanker, og så lite svar og finne. Har funnet meg et par stillinger jeg kan søke på allerede, men så er det evig spørsmålet som ruller rundt i hjernen min: “Skal, skal ikke?”

spørsmålstegn grønt

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.