Gå til hovedinnhold

Engine Driver

Da er det duket for låt nummer fire fra Heavy Western, Lars Linds nyeste album.

Dagens låt er “Engine Driver”.
Selvfølgelig har jeg også i dag noen ord på lur fra komponisten selv.
- Denne låta ble til etter at jeg lærte en ny spilleteknikk av den amerikanske gitaristen Jerry Donahue. Det kalles "hybrid picking" og innebærer at man slår an strengene med både plekter og fingre på høyre hånd. Derav navnet "hybrid picking". Dette åpnet opp en ny musikalsk verden for meg og nå bruker jeg denne teknikken mer og mer. Kanskje den låta jeg er mest fornøyd med på plata. Utrolig morsom å spille.

Denne sangen bærer preg av tittelen på albumet – heavy western. Jeg får følelsen av at det er like gjerne kunne vært en intro til en western-film. Ikke at det er negativt. Sangen er glimrende, men jeg ble skuffet av versjonen som ligger på youtube.

Låten som kommer på cden er for det første mye lenger. Og han har lagt til noen helt utrolige effekter – du hører motoren som går i begynnelsen og slutten av låten. Det høres faktisk ut som et lokomotiv. Og det gir et mye kulere preg til hele sangen! Jeg digger de effektene, og det gir låtene en bedre helhet.

Så hvis du vil vite hva jeg mener – så last den ned fra iTunes eller Amazon eller bestill cden, og få den skikkelig gode opplevelsen.
(Ikke den som ligger på youtube med andre ord…)

Men likevel – her er youtube versjonen:


Hold deg oppdatert på hjemmesiden til Lars, facebook og Rocking Well Productions.

Og igjen takk til Lars som lar meg bruke bloggen til dette, og hjelper meg underveis både med kommentarer, tips og litt innsikt i en musiker sin hverdag. Fantastisk!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.