Gå til hovedinnhold

Advent! Og nett-julekalendertips

I dag er det endelig første desember. Hvilket betyr at jeg kan åpne julekalenderne mine!
Kinderkalender! DSC_0023 DSC_0025
Kinderkalenderen fikk jeg av samboeren min når han kom hjem fra jobb i dag. Happy! Den i midten fikk jeg av mamma. Og flaks-kalenderen bare må jeg ha vært år, så den kjøpte jeg meg selv. Er like nærme å vinne den største premien hvert år, så kanskje jeg vinner den i år?!
Og selvfølgelig har jeg allerede åpent et x-antall av julekalender på nettet. Hehe, klarer bare ikke motstå. Vinner aldri noe, men det er litt koselig for det. Chess har for eksempel en bra julekalender, der du kan vinne flotte premier! Lefdal sin julekalender byr på fantastiske premier, og noen av toppmodellene i mobiltelefoner. Elkjøp også så klart. Hos Expert kan du levere inn en ønskeliste på 10 valgfrie ting – kanskje du blir en av tre heldige vinner som får alt på listen din? Og selvfølgelig Kondomeriet – vinn noe du kanskje ikke ellers ville turt å gå til innkjøp av. Det finnes garantert mange flere julekalendere der ute, så sjekk ut Gjerrigknarken for å finne noe som kan passe for deg.
Dessuten skal jeg tenne adventslys i dag, siden jeg ikke fikk gjort det på søndag fordi jeg var i barnedåp. Jeg fikk heller ikke gjort det på mandag eller tirsdag, fordi jeg ikke klarer å finne adventsstaken min fra i fjor. Men i dag kom samboeren min hjem med ny adventsstake, så da blir det stearinlys i kveld! Må bare finne verset først, hvis ingen kan fortelle meg det?
DSC_0039   
Vi klarte også å få opp den lille julepynten vi hadde i går. Glemte dessverre å ta med meg julepynten jeg har hjemme hos mamma, men hvor mye julepynt trenger man egentlig da? Og så kjøpte jeg en blomst – en julestjerne, for de elsker jeg. Synes de er flotte og gir god stemning i disse juletider. Også har jeg så smått begynt å tenke på julegaver. Lurer på hva folk ønsker seg?
DSC_0032 DSC_0044DSC_0054
Samboeren min og jeg lurer litt på om vi for første gang skal kjøpe oss et lite juletre og pynte sammen. Hadde vært koselig. Man er liksom litt voksen når man gjør det. Hadde vært veldig koselig da! Men jeg er skeptisk til kattepusene mine, for de er litt bøllete av seg, så det ender vel med at treet blir tippet og kulene knust. Noen tips?
Ha en alle tiders adventstid, og nyt den for det den er hvert til tross for eksamenslesing og masse trykk i butikkene.

Kommentarer

  1. Jeg ønsker meg pyntetusjer!! :D og juletre er kjekt, men pass på å heng pynten høyt... og er du uheldig blir treet brukt som klorestativ...

    SvarSlett
  2. Det jeg frykter, Mary, men de må jo bare lære seg at det ikke er en leke. For i fremtiden vil det uansett bli juletre. Hvordan går lesingen?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.