Gå til hovedinnhold

Julegave i november!

Tiden flyr alt for fort, og eksamen og innleveringer tar mye tid.

Men i går fikk vi levert inn to av tre innleveringer, og det føltes litt som en bør ble løftet av skuldrene. Dessuten var vi på veiledningstime for den siste innleveringen, og fikk noen flere tips til hvordan vi kan oppnå være ambisjoner om en A på den oppgaven. For selvfølgelig går man for toppkarakter på slikt!

Så jeg har forelsket meg litt i Hofstede sin kulturdimensjoner, og fant ut at det faktisk var veldig interessant når jeg bare skjønte noe av det. Det er også veldig nyttig når man skal ut i varehandelsbransjen, og kanskje en dag sitte med de samme problemene om internasjonalisering selv. Greit å kunne teorien sin da, ja.

I dag har jeg og samboeren min vært på handletur med hans foreldre. De skulle ha seg ny TV, og hva er vel et bedre sted for det enn jobben min? Så det ble en flott ny flatskjerm.

Dessuten fikk jeg en tidlig julegave som jeg så sårt trengte, en Lexmark Prestige Pro805 multiprinter. Med touchpanel, og billige blekkpatroner. Viktig viktig!Elsker scannefunksjonen, og tror jeg kommer til å bruke den mye! Hadde litt problemer med å skrive ut fra min PC, men det fikset samboeren min raskt.

I tillegg invitert svigerforeldrene mine oss på en bedre middag på Egons. Noe vi selvfølgelig takket ja til. Så da ble det pepperstek av indrefilet på helegjengen, med bakt potet til. Jeg bare elsker bakt potet, og kommer aldri til å få nok av det! Og den peppersteken var helt fantastisk. Mør, ikke noe seigt kjøtt, hot og spicy. Den rev skikkelig i nesen! Herlig middag og en fantastisk dag!

Hittil har jeg brukt kvelden på notering av eksamensnotater for harde livet, da den første eksamen er allerede på torsdag. Heldigvis bare en multiplechoice eksamen, men hvem sa at det ikke kan være vanskelig nok? For de som lager eksamen vet virkelig hvordan de skal gjøre spørsmålene mest mulig innviklet og forvirret.

Men nå tror jeg det er nok for i dag. Så nå skal jeg krabbe langt under pleddet mitt, siden jeg nesten fryser ihjel her jeg sitter, og zappe for å finne noe å se på tv.

Ha en flott kveld, alle sammen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.