Gå til hovedinnhold

Oktober, Elbit og nieser

Da er igjen oktober rett rundt hjørnet, og det er vel cirka akkurat ett år siden jeg opprettet bloggen min.

Oktober betyr også Elbit på Lillestrøm igjen for meg. Og i år, som i fjor, så må jeg nå også dra alene. Men jeg kjenner jo noen som skal dit – så mennesker å snakke med skal det ikke være noe problem å finne.

Lenge siden jeg har oppdatert nå, så vi tar med litt fra forrige uke.
Forrige helg dro jeg hjem til østlandet for å hilse på mitt nye tantebarn, Sara. Og selvfølgelig mine to andre nieser, Ida og Iselin.

Skal si deg det var ei stolt tante som dro for å hilse på alle de søte små. Men jeg må innrømme at det var litt skummelt å holde et spedbarn igjen, særlig når jeg bare ble sittende der nesten helt alene med den lille i armene, mens de andre gikk ut og tok seg en røyk. Gikk da bra det og, og så gøy som det var!

Så da blir det snart dåp, og jeg skal få være fadder! For første gang. Det er meg en stor ære. Gleder meg masse til å være der for henne når hun vokser opp. For alle de søte niesene mine.

Fikk forøvrig et par tegninger av Ida og Iselin som jeg har rammet inn og skal henge på veggen. Bilder av tegningene kommer i løpet av neste uke – for akkurat nå må jeg pakke til helgens utfart.

sara1

Nydelige Sara som slapper av i armene til tante.

 sara3

Se på det lille søte fotavtrykket da! Noe så nusselig.

Iselin1 

Skjerfet til tante var en stor hit, og Iselin fant ut at det fungerte bra som kjole.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.