Gå til hovedinnhold

Hjemmekos

Da befinner jeg meg i Bergen igjen, etter å ha vært på østlandet i halvannen uke.
Litt deilig å komme hjem til de søte pusekattene mine igjen, selv om jeg savner det sjarmerende hjemmestedet mitt med all dets ro.

Ferien har gått rolig for seg, og som vanlig så fikk jeg ikke gjort halvparten av det jeg skulle ønske jeg kunne gjort. Men, det får jeg vel tid til senere.

Ferien begynte med at jeg ble løpt ned av de to nydeligste jentene jeg vet om, nemlig niesene mine. Gjett om de var glade når de så tante komme av toget! Vi tilbrakte en hel helg sammen, og de var begge veldig tantejenter. Kjempekoselig!Eller så har jeg tilbrakt en del tid med en barndomskamerat, sett masse filmer, og spilt "Rampage". Genialt spill forøvrig.
Fikk også endelig funnet litt sjelero, ved det fredelige Løvnesvannet og Setertjern. De to stedene er helt utrolig vakre, og bringer fred og ro langt inn i sjelen min i alle fall. Der fikk jeg også tatt sommerens første bad.


Jeg og min søster var til Sverige en tur forrige uke, og brukte vel i grunnen litt for mye penger. Men det var tross alt på ting jeg trengte. Og koselig var det så absolutt. Jentetur er tingen.

I helgen var jeg med på utdrikkingslag for min søsters bestevenninne. Herlig gjeng som var med. De var til og med i et platestudio og spilte inn en sang. Som låt mye bedre enn det jeg hadde forestilt meg det ville. Hehe.
Selv lekte jeg sjåfør, fotograf og produsent-assistent denne dagen, og storkoste meg virkelig. Masse god mat, god drikke og godt humør.


Under utdrikkingslaget tok jeg også noen bilder av platestudioet vi var i, og to dager etter ble jeg hyra til å ta flere bilder av studioet, som produsenten kunne bruke på hjemmesiden sin. Dette kommer jeg tilbake til i et senere blogginnlegg.Da har jeg vel ikke gjort så mye mer i ferien min, annet enn å ta bilder, kose meg i det flotte været, være med herlige mennesker og virkelig nyte ferien min. Og selvfølgelig feiret bursdagen til mamma.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.