Gå til hovedinnhold

Langedrag

Da har jeg kommet meg hjem til østlandet.

I det jeg gikk av toget i går ble jeg løpt ned av de to skjønnestene jentene jeg vet - mine to nieser. Og gjett om de har klenget på tante hele tiden siden hun kom hjem. Herlig!

I dag har vi tilbrakt dagen på Langedrag dyrepark. Og der var vi så heldige at vi traff akkurat i den guidete turen, så da fikk vi med oss litt historier rundt og om dyra, og niesene mine fikk koset på mange av de. Og vesle jenta, Iselin, var til og med så tøff at hun satt på ryggen til en 180cm høy elgokse!


Også har vi sett på rådyr, fjellrever, ulver, griser, geiter, ender, påfugl, gauper og kuer. Masse rart, og så utrolig gøy for jentene å kunne klappe på dyra og se hvordan de oppfører seg i et naturlig miljø.
Dessuten fikk jeg prøvd ut det nye objektivet til kameraet mitt, og jeg må si jeg er meget fornøyd!


Men nå er jeg sliten etter å ha blitt vekket klokken 08:00 i dag tidlig, etter kun fem timer med søvn. For deretter å måtte ha kontroll og leke med niesene mine en hel dag. De har vært ganske snille da, og i grunn minimalt med gråt. Uansett er det fantastisk å endelig se de igjen, og kose masse med de, og faktisk se at de er glad i tante og husker meg selv om jeg bor seks timer unna de.

Det er deilig å være hjemme!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort