Gå til hovedinnhold

Sommerglede

I natt fikk jeg ikke sove, og lå å tenkte på hvor deilig det skulle bli å komme hjem til bygda mi.
Og ikke minst alt jeg gleder meg til å gjøre når jeg kommer hjem om sju uker...

I år skal jeg være hjemme lenger enn jeg var i fjor, for jeg kjenner at jeg trenger det for å finne litt indre ro i alt det stressende bylivet.

Det jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er
 • Slappe totalt av, og ikke la folk stresse meg.
 • Nyte mammas gode mat til jeg sprekker.
 • Ta meg en tur rundt i nabolaget, og ta bilder av steder som har betydd mye for meg i barndommen. Rett og slett for ikke å glemme disse små perlene.
  (Jeg frykter dog at de fleste kan være mye forandret fra hvordan jeg husker de)
 • Treffe igjen gamle kjente.
 • Besøke gamle jobben som jeg rett og slett elsket i den graden man kan gjøre med en jobb.
  Meny Sandsværveien
 • BADE! Her i Bergen er det ingen badesteder som kan måle seg med de hjemme
 • Sole meg i den herlige hagen!
 • Nyte lukten av nyslått gress og naturen i seg selv.
 • Leke masse med de herlige niesene mine, og kjenne sparkene til den kommende tanteungen som fremdeles ligger og vokser i magen til broderns forlovede. 
 • Og ikke minst nyte at livet sklir sakte forbi i sommervarmen mens jeg plukker markjordbær.

Det er nok ikke å komme bortifra at jeg alltid vil være ei bygdejente.
Jeg trenger de friske og stille omgivelsene - det er dette som gir meg en indre fred.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Legg igjen en hilsen - så ser jeg hvem som har tittet innom, og jeg kan titte innom dere.

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.