Gå til hovedinnhold

Litt om alt og ingenting

I og med at eksamenstiden er her, så har jeg glidd litt mer bort fra bloggingen min. Pluss at jeg føler litt at ord blir overflødig til tider.

Jeg er endelig ferdig med en hjemmeeksamen som varte i 14 dager. Mye arbeid, godt gjennomført vil jeg si, men jeg har ingen håp eller anelse om karakter. Må nok bare vente å se.
Jeg er allerede i gang med å lese til neste eksamen som er om bare åtte dager. Kjenner jeg får litt angst...
I tillegg er jeg blitt sjuk, og blir kvalm og svimmel hver gang jeg reiser meg. Så dagene tilbringer jeg med å ligge på sofaen, glo på tv og lese pensum.

I morgen er det heldigvis en fridag, og jeg kan sove skikkelig ut - kanskje formen blir bedre da. Planen for i morgen blir å rydde boden som er stappfull av alt mulig shit. I alle fall skal samboeren min det. Om formen tilsier det skal jeg nok hjelpe til jeg også. Aner litt krangling, ja.. Hehe.


Selv om eksamenstiden er her, har jeg endelig funnet tilbake den litterære siden av meg selv, og begynt å lese skjønnlitteratur igjen. Det er lenge siden sist det. Er faktisk på min tredje bok på en måned! Nedenfor følger de tre bøkene jeg har lest og leser for øyeblikket.
  • "Regines bok - en ung jentes siste ord". Utrolig gripende, selv om jeg allerede har lest bloggen hennes http://www.sinober.blogg.no/. Alle burde lese denne, for å få innsikt i hvor kort livet er, og hvor mye du bør leve det til det fulle mens du fremdeles kan! Du aner aldri hva som venter rundt neste sving.
  • Neste bok var en jeg begynte på i juleferien; "Panserhjerte" av Jo Nesbø. Han er en fantastisk god forfatter, og skriver så fengende at jeg til slutt ikke klarte å legge fra meg boka.
  • Så boken jeg leser nå er "Snømannen" av samme forfatter, og jeg ble grepet allerede fra side én. Jeg drømte til og med om en julenisse i natt, som tydeligvis var en parallell til snømannen selv. Likte også at noe av handlingen så langt foregår i fantastiske Bergen. <3

Man må jo unne seg litt andre goder selv om man er midt oppe i en hektisk periode. Nå ser jeg bare frem til å kunne lese mange av de gode bøkene i bokhyllen min når skolen er over, samt at jeg ser frem til tre ukers ferie fra slutten av juli til skolen begynner igjen. Hva jeg skal gjøre har jeg endå ikke planlagt, men jeg har en del ting jeg har lyst til å gjøre. Det jeg ønsker mest av alt nå, er sol, sommer, varme og en roligere stund.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort