Gå til hovedinnhold

Oppdatering fra påsken

Det skjedde egentlig ikke veldig mye spennende i påsken. De tre første dagene i ferien min brukte jeg til jobb; to dager helt pyton, men den siste strålende. Liker å få litt skryt. Og selgeryrket er egentlig ganske så avhengig av ens personlige form merket jeg. Så, her må noe gjøres!

Torsdag reiste jeg hjem til østlandet og mamma. Koselig å komme hjem, men kjedelig å kjøre fra yrende vår til snødekt landskap. Fredag var vi på Haglebu, og bare koste oss. Lørdagen gikk til å leke og herje med de herlige niesene mine, som det går alt for lang tid mellom hver gang jeg ser. Lite hjelper det på samvittigheten og selvfølelsen når barnefaren kaller meg en sviker... (Selv om det mest sannsynlig var mest på spøk, så svir det langt inne i hjerteroten.)
Søndagen lagde vi i stand familiemiddag. Søss og samboeren, Bror og forloveden/vordende mor, meg og samboeren og mamma. Fikk litt annet besøk i tillegg. Kvelden var svært lattermild og vi tok mange fine bilder som kanskje ikke akkurat egner seg for internettet. Siden søss og typen nettopp kom hjem fra en tre ukers ferie i Thailand og Malaysia ble det også bildefremvisning. Misunnnelig, ja!

Mandag bar det tilbake til Bergen by, og som alltid er det deilig med et avbrekk fra byen - men fy, så godt det er å komme hjem igjen etterpå!

Og når det første som møter deg er synet av bare veier, vann uten is, sol og hestehov
- ja, da kan nesten ikke noe annet måle seg med en levende by i full vår. April måned er en fin måned.


Turen over fjellet er dessuten også ganske nydelig! Hadde ikke jeg kjørt hele veien, så skulle jeg knipset langt flere bilder enn det samboeren min klarte.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.