Gå til hovedinnhold

Mote

Jeg fikk ikke sove i natt, så jeg lå og tenkte litt på mote og hva som gjør at jeg ikke føler noe spesielt i forhold til dette begrepet.

Alle barn merker selvfølgelig et lite press av at de burde ha de samme fine klærne og merkene som det vennene deres har, men for meg var det aldri aktuelt. I tillegg hadde jeg en familie som presiserte at det var bedre å kle seg i ting man likte, enn å ha de riktig klærne for å passe inn. Dessuten var det pengene. Mote og merker koster som regel litt.

Jeg har hatt om "branding" og hvorfor merkevarer er viktig. Dette er en viktig del av utdanningen min. Det er kun i matvarebutikker jeg merker at jeg faktisk bryr meg om merkevarer - jeg velger Toro fremfor FirstPrice. Her tror jeg merkevarene tilbyr noe som er bedre enn lavprisproduktene.
Når det gjelder klær og mote, så tror jeg man betaler alt for mye kun for labelen som er printet/sydd/festet på klærne.

Selv om vennene mine i løpet av årenes gang med skole har hatt forskjellige merkeklær, og snakket om forskjellige merkeklær, så har jeg aldri følt meg utelatt eller annerledes nettopp på grunn av dette.
For det ligger tross alt mer bak ett menneske enn hva de klær seg i!

Selvfølgelig går jeg rundt og kikker på hva som er i butikkene, og jeg kjøper noe av det jeg synes er fint. Sannsynligvis er det som står i butikkvinduene, og det som er i butikkene, mote - det som er hot nå. Men jeg kjøper det fordi jeg synes det er fint.

Kjøper jeg meg et magasin, er det på grunn av artiklene og reportasjene som står i bladet. Ikke hvor vidt hvor mange moteserier det er i bladet, eller at jeg bare må se hva som kommer av nytt i år!

Så, joda, innenfor en viss grense er jeg vel kanskje motebevisst - men jeg kjøper klær jeg føler meg vel i. Jeg stresser ikke med det, og er meg selv.

(Og jeg elsker Converse og sko generelt! That's the only fashion that counts for me!)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.