Gå til hovedinnhold

Nostalgi

Det er rart å tenke på hvor mye som har forandret seg de siste årene. For kun to år siden bodde jeg helt alene, hadde en fast jobb som jeg elsket og trivdes i, hadde gode venner jeg ikke ville klart meg uten og jeg hadde endelig kommet nærmere familien min.

Så, helt ut av det blå,  bestemmer jeg meg for å flytte til Bergen for å begynne på skole. Dra fra alt kjent og kjært, til et kaldt og skummelt sted, der jeg ikke kjente noen, ikke hadde jobb og alle som virkelig betydde noe og var der for meg i tunge tider, var over 40 mil unna...

To år senere, sitter jeg her og ser meg tilbake. Jeg overlevde å begynne på skolen, fikk meg nye venner. Jeg klarte å finne meg ny jobb, til tross for dårlige tider. Jeg har klart å bygge meg et nettverk. Jeg er mange erfaringer rikere, og jobber mot en karriere. Jeg har rotet til ting; strøket på eksamener.

Til tross for at jeg elsker Bergen, og liker skolen, så føler jeg meg nostalgisk. Og utilstrekkelig... Jeg har venner både her og hjemme som går gjennom tunge tider - jeg klarer ikke være der for de. Jeg har venner som går gjennom store forandringer, og jeg kan ikke dele deres gleder eller sorger. Familien min er det likedan med. Jeg kan bare sitte her i Bergen og tenke at jeg virkelig burde vært der for de.

På disse to årene har jeg vært hjemme kun fire ganger. Mamma har vært her to ganger, søss en gang og ei venninne en gang. Og når jeg drar hjem lover jeg meg selv at det skal ikke bli så lenge til neste gang, og jeg skal rekke og være med alle neste gang! Noe som jeg aldri klarer å holde.


Jeg savner dere alle,
og
skulle ønske jeg
kunne
vært der mer...

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.