Gå til hovedinnhold

Kreativitet, del 2

Det er irriterende når hjertet sier "Jeg vil skrive noe nytt! Som forklarer følelsene mine, og som er annerledes", mens hjernen sier "Pft, alt av ord er allerede sagt - alt av følelser er festet på papir for lengst. Hva får deg til å tro at du kommer opp med noe bedre enn det som allerede finnes?".

Som sagt, det var en gang jeg var kreativ, og brukte hver dag til å skrive nye ting. Nå, når jeg leser gjennom gamle ting, så skjønner jeg ikke hvordan i alle dager jeg klarte. Er det virkelig mine ord? Så sterke, voksne, totalt ærlige. Hvor kom de fra? Alle metaforene. Sarkasmen. Ironien. Og hvor er dette tatt veien?

Så jeg har bestemt meg for å gjøre bloggen min om til et skriveverksted for meg selv. Det vil si at jeg har som mål og begynne å jobbe med kreativiteten min igjen, og finne frem skrivegleden igjen. Ved å sette meg et mål om i alle fall et skribleri i måneden, må jeg da klare å trene opp kreativiteten igjen, og få tilbake de vakre ordene som en gang fantes i meg. Så får dere forhåpentligvis noen dikt å nyte fremover. Eller så kan det hende jeg poster noen gamle skriblerier fordi jeg liker de selv.

I og for seg, så er jo bloggen i seg selv allerede et lite skriveverksted!
Kom gjerne med kommentarer på skribleriene mine, både ris og ros tas i mot med takk.\(^_^)/ 


Destruksjon, 15.11.05;

Revnende
Skjærende smerter
Stillestående skrik
Kvalt av varme følelser

Brennende
Halvkvalte sårete klynk
Strier av salte tårer
Tvunget til å være sterk

Sviende
Tusen strømmende minner
Følelsen av de siste berøringer
Forsøker å holde hjernen på plass

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort