Gå til hovedinnhold

Bergen

Jeg føler det er så mye jeg burde gjøre når jeg først er bosatt i Bergen.
For Bergen er en kulturby, og det er igrunn masse fint å se på her.
Som for eksempel alle kunstmuseumene - det hadde vært litt gøy å vært og sett i alle sammen, selv om jeg ikke er spesielt kunstinteressert. I tillegg burde jeg virkelig ha tatt meg en tur opp på de sju fjellene, tatt Ulrikbanen både opp og ned, og spist en god middag både på Fløien og Bølgen & Moi.
Jeg burde vært ute på byen hver helg, og nytt livet med venner. Jeg burde sett kino minst en gang i uken. Shoppet flere ganger i uken, og gått i moteriktige klær, og ikke de samme gamle fillene som jeg har lagt min elsk på. Jeg burde sittet på en kafé, med minipc'en min og en kaffe mocca mens jeg leste gjennom alle nettavisene, og surfet etter gode bøker og fine klær.
Men, mye av dette er ikke meg, og mesteparten av dette har jeg rett og slett ikke råd til. Dessverre. Jeg er og vil nok alltid være "nabo-jenta".
Jeg vet bloggen blir lite oppdatert for tiden, men til glede for de leserne jeg har, så kan dere trøste dere med at når jeg først oppdaterer så blir gjerne bloggen lang^^

Målene mine med dagen er å få lastet ned micosoft office til minipc'en, så det faktisk går an å lage en bra oppgave også på den. I tillegg skal jeg endelig klare å legge inn mer musikk på mobilene mine! Det trengs, men radioen duger så lenge. Også skal jeg lage et rosa/svart tema på mappeoppgaven i prisstrategi, bare for å erte foreleseren som digger metal og rock litt.

Leste litt på venninnen min sin blogg før i dag, og ble guidet inn på bloggen "Life of Barbie". Jeg må si jeg blir litt paff.. Mye av det som står der er rett og slett skremmende. Ta en titt, og se for dere selv.

Forrige helg var jeg og samboeren min så flinke at vi endelig klarte å få opp de nye ikea-møblene våre! Så de tre fæle bokhyllene og spisestuebordet er nå byttet ut i en svart stoor bokhylle og et svart bord. Nå har vi faktisk danseplass i stuen, og leiligheten virker mye større enn tidligere. Nå mangler vi bare ett svart TV-bord og en svart sofa, så er leiligheten matchende! Herlig, og fint. Bilder kommer senere.

Jeg har endelig fått svar på alle prøvene jeg har tatt på sykehuset. Både røntgen og ultralydene var normale, og blodtrykket var bedre enn på den første målingene. Så tablettene hjelper. Men hodepinen er fortsatt vedvarende, og jeg begynner for alvor å lure på om jeg kan ha migrene? Må ta det opp med fastlegen min neste gang jeg er der. Kanskje jeg skal spørre om å få lov å dra til en nevrolog og for å sjekke hjernen min?

Samboeren min hadde ett godt poeng i går. Vi snakket om julen, og hvor vi skulle være. Han mente det ville være en fordel og være i Bergen, for da kunne jeg jobbe og tjene penger. Og vel, det er greit det er godt betalt på de dagene det er jobb i julen, men jeg føler at jeg trenger fri. Han mente dog at jeg jobber veldig lite for tiden, i forhold til hva jeg har gjort før.
Og ved nærmere ettertanke så stemmer dette veldig. Når jeg flyttet til Bergen for halvannet år siden, og fikk jobben på Lefdal så sa jeg ja til jobbing omtrent hver dag, samtidig som jeg gikk på skole, løste caser, og leste til eksamen. Nå klarer jeg ingen av delene, og føler meg utmattet etter én forelesning. Hva feiler det meg?! Kan det være at jeg rett og slett er utbrent?

Det blir uansett ferie i Januar - for da drar varehandelsklassene ved BI til Grand Canaria i en uke! Da blir det sol, varme, avslapning og gode minner med gode venner. Jeg gleder meg vilt!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.