Gå til hovedinnhold

Grønne inneplanter

I år har virkelig interessen min for grønne inneplanter eksplodert.
Jeg som egentlig aldri har vært glad i blomster, fordi jeg aldri har følt jeg får de til. Alle har på ett eller annet tidspunkt blitt avblomstret, og dødd en sakte død.

Feilen er at jeg aldri har lagt inn innsatsen og satset på feil type blomster. Jeg liker ikke planter som blomstrer. Så det og starte det med orkideer og ildtopper var ingenting for meg. Jeg hadde to orkideer som levde lenge, misforstå meg rett, men de blomstret aldri igjen. Så til slutt gikk de bare i bosset.

For en del år siden fikk vi en duftranke av en i familien. Den er nå blitt i alle fall 6 år gammel, om ikke eldre. Og den trives og vokser til stadighet. Bortsett fra ett trips angrep på sensommeren (som jeg mistenker har vart en stund...). Nå har den vært igjennom trips, gift og to ompottinger. Og endelig gir den ny vekst! Det er stas, og jeg blir oppriktig glad av å se ny vekst.




Deretter fikk jeg en Alocasia Zebrina av ei venninne, og jeg har elsket den blomsten i halvannet år. Men nå har vi ett elsk/hat forhold. Hver gang det kommer ett nytt blad dør ett gammelt, og den blir aldri stor og fyldig. Det hjalp heller ikke med et tripsangrep på den heller... Den har dog blitt delt i to, og jeg får gi den litt mer tid før jeg avskriver den.






Grønne inneplanter har en tendens til å positivt overraske!


I år har jeg godt fra 17 planter til nærmere 80 om jeg regner med avleggere og stiklinger.
Og jeg har lyst til å lage en liten introduksjon til hver plante jeg har og anskaffer meg her inne. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Makramé guide med låseteknikker

Jeg har fått fullstendig dilla på å lage makramé armbånd. Det er gøy, lett og fint. Siden jeg slet som bare det for å finne ut hvordan jeg fikk til de låsene man får på makramé armbånd man kjøper, og ikke kunne finne noen som helst forklaring på det på internett, fant jeg ut at jeg fikk tak saken i egne hender. Har tatt noen bilder underveis, ellers skal ellers prøve å forklare så godt som mulig. Hva trenger du? Du trenger hampetråd/nylontråd, perler (med stort nok hull), saks, lim, og gjerne en klemme til å feste arbeidet i. Alt dette får du tak i på en hobbybutikk. Min favoritt er Panduro - enkelt å bestille på nettet, og ikke alt for dyrt.  1. Mål hvor langt du vil ha ditt armbånd. Du må ha tre eller fire tråder. (Med fire blir armbåndet litt tykkere.)  Trådene skal være cirka en meter. 2. Lag en knute cirka fem centimeter nede på tråden, og fest knuten i klemmen.  Du har nå to arbeidstråder - de på ytterkanten, og en tråd i midten som skal lage grunnlaget. De

Enkel strikkebamse

Siden jeg begynte å strikke igjen i julen har jeg fått litt dilla på det. Hittil har jeg strikket et skjerf og en lue. Skjerfet var enkelt, luen litt verre – men det ble da et ganske bra resultat. Det eneste dumme er at jeg “glemte” å strikke vrangbord nederst, så den sitter ikke så godt på hodet. Men likevel – fornøyd med resultatet til at det var første gangen jeg prøvde meg på det. For et par dager siden kom jeg på at jeg strikket en bamse til mamma når jeg gikk på barneskolen. En bamse er jo gøy å strikke, og en liten fin gave. Så da lette jeg opp en oppskrift på nettet, og kom over en ganske bra en. Men den innebar ganske mye sying, så jeg redigerte den litt. Oppskriften er som følger nedenfor. For å strikke en bamse trenger du Garn i ønsket farge, 100g Garnrester i mørk farge (til broderingen) Vatt Strømpepinner nr. 4 Synål Bena strikker du ved å legge opp 10 masker til det første benet, og strikker så cirka 8 centimeter. Når det er gjort

Blodblad - Iresine Herbstii

En av de søteste og rareste plantene jeg vet om.  Iresine Herbstii er en nydelig plante med rosa stilk, som med rett stell kan vokse raskt og bli veldig høy. Denne planten selges ofte som mini-plante på blant annet plantasjen. Latinsk navn Iresine Herbstii Plassering Iresine liker å stå lyst og lunt, gjerne en vinduskarm uten trekk.  Temperatur Over 15 grader. Men må ikke plasseres nær en varmekilde. Jord Luftig jord med god drenering. Vann Liker å holdes jevnt fuktig, og trenger mye vann. Hvis den blir for tørr, blir den slapp og vil reise seg igjen ved vanning, men kan da få lettere brune kanter. Gjødsel 1 gang i måneden i sommerhalvåret. Stell Krever lite, men liker høy luftfuktighet.